Reklama

Blíží se dohoda: Dovi, Iannone a Lorenzo

Ani závodní víkend nepřinesl žádné zásadní rozhodnutí, co se týká jezdeckého obsazení továrního týmu Ducati Corse, ale zdá se už hodně blízká definitivní varianta. Variantou A je obnovení smluv s dosavadními piloty Andreou Doviziosem a Jorge Lorenzem.

Oba by sice mohli zůstat u Ducati, oba by ale také mohli změnit směr, jeden by odešel směrem k Hondě a druhý směrem k Suzuki.

V případě, že by měli oba dva zůstat, tak by ovšem museli slevit ze svých požadavků. Jednání s Dovim se zdála být jednodušší: Ten odmítl první nabídku za 5 milionů, ale i druhou za 6 milionů. Ex-světový šampión Lorenzo se ale naopak nechce zbavit čísla 7 milionů.

Z Borgo Panigale se ho pokoušejí přesvědčit na slevu, ale to by musely slevit obě strany. Plány B a C předpokládají návrat Andrea Iannoneho nebo Cala Crutchlowa, ale ve hře je také Danilo Petrucci.

Hlavním problémem ovšem je, že prioritou Ducati je setrvání Doviho a obnovení jeho smlouvy je velmi komplikované.

Ještě před několika málo týdny se zdálo, že přestup Jorge Lorenzo k Suzuki není možný z finančních důvodů. Protože ale firma na energetické nápoje Monster Energy od roku 2019 ztratí svůj tým v MotoGP - tedy Tech3 Racing (pojede s motocykly KTM a se sponzorem Red Bull) - tak by tato firma mohla kompletně převzít tovární tým Suzuki.

Samozřejmě, že severoamerická zelená značka zůstane v roce 2019 přítomna ve vybavení několika pilotů a také jako vedlejší sponzor u pilotů továrního týmu Yamaha Valentina Rossiho a Mavericka Vinalese, ale v Monsteru jsou si dobře vědomi ztráty celkové viditelnosti!

Proto hypotéza spojenectví mezi Monster a Suzuki by mohla přinést oživení k Suzuki, umožnila této japonské továrně soustředit se na Jorge Lorenza, a zároveň podpořila jeho mladého krajana Alexe Rinse.

Nic není nemožné, vzhledem k tomu, že společnost Monster měla v roce 2017 obrat 3,4 miliardy, z čehož 820 milionů čistých zisků (oproti 712 milionům v roce 2016). Kromě toho se ukazuje, že GSX-RR má všechny předpoklady vyniknout v příští sezoně, pokud budou letos položeny pevné základy



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama