Reklama

Binderovy rekordní zápisy

Hned při svém třetím startu v «premier class» dokázal Brad Binder vyhrát závod MotoGP. Jinak to byl už jeho 148 start v závodech Grand Prix, zároveň to bylo jeho 16. vítězství v závodech Grand Prix a 50. vítězství Jihoafričana v Grand Prix.

25-letý Brad Binder stál už ve své kariéře 36x na stupních vítězů a celkem 7x získal Pole-Position.

Stal se prvním Jihoafričanem, který dokázal vyhrát závod v «premier class». Jižní Afrika je tak 19. zemí, která vyhrála závod Grand Prix v «premier class».

Binder je čtvrtým Jihoafričanem, který byl v «premier class» odmávnut v Top-3 a mohl se tak postavit na stupně vítězů. Nejvíce krát se to podařilo Paddy Driverovi (8 pódiových umístění), dvakrát byl v Top-3 Kork Ballington a jednou Eddie Grant.

Brad Binder je prvním Afričanem od doby Jima Redmana (Rhodésan), který vyhrál závod «premier class» - 1966 Dutch TT. Vůbec prvním Afričanem, který vyhrál závod «premier class», byl Rhodésan Gary Hocking - 1961 Hockenheim.

Binder je tak dalším Jihoafričanem, který vyhrál závod Grand Prix napříč kubaturami. Kromě něho to byli třeba Kork Ballington, Jon Ekerold nebo Alan North.

Jinak Marc Marquez dokázal vyhrát závod MotoGP při svém druhém startu, Brad Binder stejně jako Jorge Lorenzo při třetím startu a třeba Dani Pedrosa až při čtvrtém.

Brad Binder je třetím jezdcem v historii, který dokázal po Alexi Rinsovi a Mavericku Viňalesovi vyhrát závody ve třech současných kubaturách: Moto3; Moto2 a MotoGP.

Brad Binder je jediným jezdcem v historii, který vyhrál kromě v «premier class», atké závod Red Bull Rookies Cupu (Estoril 2011).

Vítězstvím Bindera na KTM se tato značka stal 17. různou motocyklovou továrnou, která vyhrála závod v «premier class».

KTM je zásluhou Brada Bindera první motocyklovou továrnou, která vyhrála závody Moto3, Moto2 a MotoGP.

Značka KTM vyhrála už v pěti různých kubaturách Grand Prix ((125cc, Moto3™, 250cc, Moto2™ a MotoGP™), stejně jako Yamaha (125cc, 250cc, 350cc, 500cc a MotoGP™). Pouze Honda vyhrála v sedmi (125cc, 250cc, 350cc, 500cc a MotoGP™).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama