Reklama

Binder místo Syahrina!

Ačkoliv se ještě minulý týden nechala KTM slyšet, že si bude muset ex-mistr světa Moto3 Brad Binder na svůj vstup do «premier class» počkat až do sezóny 2021, tak po závodním víkendu v Assenu se situace hodně změnila!

Sportovní ředitel KTM Stefan Pierer nyní v nizozemském paddocku prohlásil, že Jihoafričan Binder by měl v rámci interní změny v KTM vystřídat Hafizhe Syahrina z Malajsie a závodit v následující sezóně za tým Tech3 KTM.

Naopak Malajsijec Syahrin by se měl vrátit nazpět do Moto2 a to buď přímo do týmu Aki Aja - zde letos závodí Brad Binder a Jorge Martin, nebo do stáje Hervé Poncharala, kde motocykly KTM pilotují Marco Bezzecchi a Philipp Öttl.

Faktem je, že vloni ve své Rookie sezóně v týmu Tech3-Yamaha jezdil v «premier class» Syahrin velmi dobře a získal celkem 4 umístění v Top-10 a celkem 11x byl odmávnut v Top-15, tedy v bodech.

Naopak letos se Syahrinovi vůbec nedaří, za tým Tech3-KTM zatím pouze dvakrát dojel v bodech.

V Grand Prix, tedy v Moto2, debutoval Syahrin s wild card 2012 doma v Sepangu, byl odmávnut na 4. místě a po diskvalifikaci Anthonyho Westa (prokázaný doping) mu bylo zpětně přiznáno pódiové umístění.

Naopak Binder je nyní v MS-Moto2 na 8. místě se 64 body, na lídra Toma Lüthiho mu chybí 53 bodů.

Mimochodem: Letos na jaře při mém pobytu v Benidormu jsem se dozvěděl jednu zajímavost, a sice od souseda rodiny Binderových: Zatímco závodění staršího syna Brada podporoval Binder sr., tak nyní ze svých výdělků musí závodění mladšího z Binderů, tedy svého bratra Darryna, podporovat peněžně právě Brad - tedy exmistr světa Moto3. Inu, rodina musí držet pohromadě a pomáhat si!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama