Reklama

Bezzecchi objevem roku

20-letý Ital Marco Bezzecchi vyhrál anketu čtenářů španělského motocyklového webu Motociclismo.es o největší objev roku 2018, když pro něho hlasovalo 46% čtenářů.

Marco Bezzecchi obsadil v uplynulé sezóně třetí místo v šampionátu MS-Moto3 a v příští sezóně, když závodil za německý tým Prüstel GP. V příští sezóně bude italský jezdec závodit v kubatuře Moto2 za francouzský tým Red Bull KTM Tech 3. Druhé místo obsadil 15-letý Turek Can Öncü, celkový vítěz Red Bull Rookies Cupu 2018 a senzační vítěz sezonního finále Moto3 ve Valencii, kde startoval s wild card. Pro tureckého talenta hlasovalo 35% čtenářů. Na třetím místě se umístil další turecký jezdec, Toprak Razgatlioglu z WorldSBK, který jako Rookie dojel s motocyklem soukromého týmu Pedercini Kawasaki dvakrát na stupně vítězů a získal celkem 13% hlasů. Na čtvrté místo umístily čtenářské hlasy počtem 6% Daveyho Todda z IOMTT.

Mimochodem: Loňským vítězem se stal Marc Garcia.

V dalších anketách za letošní rok tohoto nejčtenějšího španělského motocyklového webu vyhráli Severní Ir Jonathan Rea v anketě o nejlepšího jezdce SBK/SSP, Španěl Marc Marquez v Grand Prix, jeho krajanka Ana Carasco v kategorii žen a Severní Ir Michael Dunlop mezi jezdci Road Racingu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama