Reklama

Bautista a Fenati už mají na rok 2018 jasno

Pro pozorné čtenáře našeho webu to není žádné překvapení, že má Romano Fenati namířeno do Moto2, jsme už informovali. Nyní to bylo potvrzeno. Ale, že Alvaro Bautista zůstane na rok 2018 u Aspara, zas tak úplně jasné nebylo.

Ital Romano Fenati pojede 2018 za tým Mirka Cecchiniho v kubatuře Moto2. Nový tým 21-letého Itala - aktuálně druhého v MS-Moto3 - se bude jmenovat «Marinelli Cucine Snipers Moto2». Fenati plánoval už na sezónu 2017 postup do střední kubatury Grand Prix, ale po vyhazovu z týmu VR46 od Valentina Rossiho během Grand Prix Rakouska nenašel Fenati žádné místo v nějakém týmu Moto2, a zůstal v kubatuře Moto3 týmu Marinelli Rivacold Snipers majitele Mirka Cecchiniho.

Álvaro Bautista bude i v sezóně 2018 závodit v týmu MotoGP od Jorge «Aspar» Martineze na motocyklu Ducati, ačkoliv se spekulovalo o tom, že by mohl odejít k Aprilii a nahradit zde Sama Lowese.

Španěl Bautista vyhrál za tým Aspar 2006 titul mistra světa v kubatuře 125-ccm, 2009 se stal více-mistrem světa 250-ccm. 2017 se vrátil do kubatury MotoGP a také do týmu Jorge «Aspar» Martineze a v prvních devíti závodech byl s Ducati GP16 odmávnut čtyřikrát v Top-7.

Nejlepšími výsledky bylo 4. místo v Argentině a 5. pozice v Mugellu. Před letní přestávkou byl odmávnut Bautista na Sachsenringu na 6. místě.

32-letý Álvaro Bautista je v MS-MotoGP před letní přestávkou těsně za Top-10, a to na 11. místě. Kdo bude Bautistovým týmovým kolegou, není vůbec jasné: V úvahu pochopitelně připadá současný jezdec týmu Pull&Bear Aspar Karel Abraham, nebo také Španěl Hector Barbera a samozřejmě i další piloti jak ze současného startovního pole MotoGP Esteve Rabat nebo Jack Miller, eventuálně někdo ze současných špičkových jezdců Moto2.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama