Reklama

Barry Baltus spěchá do Moto2

Belgický jezdec, teprve 16-letý Barry Baltus, po pouze jednoročním působení v Moto3, přestupuje do vyšší kubatury, tedy do Moto2.

Pro Barryho Baltuse nezbylo na sezónu 2021 místo v jeho dosavadním týmu Prüstel GP v kubatuře Moto3 a tak ho hodně překvapivě uvidíme v příští sezóně o kubaturu výš, tedy v Grand Prix Moto2

Mladý, už na motocyklového závodníka hodně vysoký, Belgičan podepsal dvouletou smlouvu s nizozemským týmem NTS RW Racing. Je to hodně nečekaný přestup, ale dle manažera Jarno Janssena je to ale logické, když v rámci Beneluxu dostane šanci v nizozemském týmu právě Belgičan. Za uskutečněním přestupu stojí agentura Zelos manažera Freddyho Tachenyho, která v poslední době zajistila například Xaveru Simeonovi závodění v královské kubatuře MotoGP v sezóně 2018.

Jen pro zajímavost: Barry Baltus nestihl kvůli svému mládí - neměl totiž ještě 16 let - premiéru letošní sezóny Moto3 v Kataru - místo něho zde za tým carExpert Prüstel GP - startoval Dirk Geiger a závodit v Grand Prix tak začal až po přestávce způsobené pandemií Covid-19.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama