Reklama

Avintia Reale: Christophe Ponsson nahradí Tita Rabata

AKTUALIZOVÁNO! Absolutní «Nobody» Christophe Ponsson z Francie bude o nadcházejícím víkendu debutovat v «premier class» MotoGP, když nahradí v týmu Reale Avintia Racing zraněného Tito Rabata.

22-letý pilot z Lyonu má přes svůj celkem nízký věk řadu zkušeností a to hned z několika šampionátů: 2011 debutoval v evropském šampionátu Superstock 600, o dva roky později se přesunul do šampionátu Superstock FIM Cupu 1000. V sezóně 2015 přišel jeho debut ve WorldSBK a to v týmu Grillini. Během sezóny se ale přesunul do týmu Pedercini. Sezónu uzavřel devíti umístěními v Top-15, nejlépe dojel na P11 ve druhé losailské jízdě, tedy v posledním závodě sezóny, celkově získal 18 bodů a to znamenalo 22. místo.

V sezóně 2016 závodil opět v seriálu Superstock 1000 FIM Cup a motocyklem Kawasaki ZX-10R týmu Pedercini, ale vůbec se mu nedařilo a se ziskem 6 bodů obsadil až 29. místo.

2017 měl závodit s motocyklem Yamaha R1 ve World Endurance, ve francouzském šampionátu Superbike FSBK a také RFME CEV Superbike. Bohužel při soukromém jarním testování se zranil a zlomil si 3 obratle. Do sedla závodního motocyklu se vrátil až v září při závodě EWC Bol d´Or.

Letošní sezónu začal bez zranění a závodí v šampionátu CEV RFME Superstock 1000 a rovněž ve francouzském šampionátu Superbike FSBK.

Francouz Christophe Ponsson bude mít k dispozici motocykl Ducati GP16, který v dosavadní části sezóny pilotoval Belgičan Xavier Simeon, tedy bike stejné konfigurace jako Karel Abraham. Naopak tento Belgičan - zatím letos bez bodového zisku - pojede od Misana Ducati GP17, kterou dosud pilotoval Esteve Rabat.

V rozhovoru pro Paddock-Gp.com prozradil Christophe Ponsson, že má s týmem Reale Avintia Ducati podepsanou smlouvu na 4 závody Grand Prix!, takže ho uvidíme určitě v Misanu, Aragónu, Thajsku a v Japonsku.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama