Reklama

Avalon Biddle skončila v týmu Benjan

Byla jednou ze tří mladých žen v novém mistrovství světa MS-Supersport 300, ale příliš pomalá: Avalon Biddle se vrací na Nový Zéland a bude nahrazena v týmu Benjan Tazem Taylorem.

Kromě ní startovali letos v MS Španělka Ana Carasco a s wild card v Aragónu také její krajanka Andrea Sibaja. Původně chtěla v šampionátu startovat i Estonka Anastassia Kovalenko, ale z jejího závodění v MS-Supersport 300 zatím sešlo. Ta by se ovšem měla objevit v Aragónu a v Magny Cours.

Jako vítězka klasifikace Womens v European Junior Cupu 2015 a 2016 si Avalon Biddle myslela, že se prosadí v MS-Supersport 300. V dosavadních šesti odjetých závodech se pěkná Novozélanďanka nedostala ani do blízkosti Top-15, nejlépe byla odmávnuta na P19 v Assenu. Při startu s wild card rovněž v Assenu při závodě IDM SSP300 uviděla šachovnicový praporek na P14; respektive na P9.

Nováčkem v paddocku rozhodně Avalon Biddle nebyla. 24-letá závodila 2015 a 2016 v seriálu European Junior Cup (EJC) a získala čtyři, resp. 22 bodů.

Má za sebou i neúspěšný pokus o start 2011 při závodě MS-125 na Phillip Islandu, ale do kvalifikace a tím ani do vlastního závodu GP Austrálie se neprobojovala. Po FP3 ztrácela na lídra Corteseho propastných 12.906 sec.

Nyní 24-letá požádala o předčasné ukončení smlouvy s týmem Benjan a odletěla domů na Nový Zéland, kde se zúčastní národního šampionátu Supersport 600.

Biddle už jednou ve své domovině v kubatuře Supersport závodila a skončila na pozicích 6 a 3.

Motocykl Kawasaki Ninja 300 ale nezůstane bez jezdce, tím bude 19-letý Brit Taz Taylor. Ten pojede za tým Benjan Racing zbývající závody: Portimao, Magny-Cours a Jerez.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama