Reklama

Austin Moto3: Fenati znovu vyhrává, 23. Kornfeil

Enfant terrible motocyklového závodění Romano Fenati se vrátil na nejvyšší stupně vítězů, když vyhrál na okruhu Circuit of the Americas v texaském Austinu závod kubatury Moto3.

Start: Pole-Setter Aron Canet vystartoval nejlépe a vedl před lídrem Joanem Mirem.

1. kolo: Mir stíhá Caneta. Následují Nicolo Bulega (KTM), Enea Bastianini (Honda), Jorge Martin (Honda) a Romano Fenati (Honda). Rookie Manuel Pagliani havaroval v T11.

2. kolo: Canet a Mir mají náskok 1,5 sec na Eneu Bastianiniho. Padá Bo Bendsneyder v T9.

3. kolo: Aron Canet má náskok 1,1 sec před Joanem Mirem. Závod byl přerušen vyvěšením červenými vlajkami, neboť v T14 havaroval Rookie Kaito Toba. Nový závod bude odstartován na 12 kol. Bo Bendsneyder nesmí nastoupit do nového závodu, naopak Kaito Toba může vyjet z boxové uličky a Pagliani na konci startovního pole.

Nový start: Ten se podařil nejlépe Canetovi, za ním Romano Fenati, Fabio Di Giannantonio a Joan Mir.

1. kolo: Fenati nalepen na Canetovo zadní kolo a jde do čela; 25. Kornfeil

2. kolo: Canet kontruje na konci cílové rovinky v T1; 23. Kornfeil

3. kolo: Fenati předjíždí Caneta, se ztrátou 0,9 sec jede Di Giannantonio a další pronásledovatelé. Mir vede další pole jezdců a zkouší dojet vedoucí duo; 24.Kornfeil

4. kolo: Kaito Toba opět havaroval, tentokrát v T2. Canet vede před Fenatim, ale Španěl zahodil své šance na vítězství v T19...23. Kornfeil

6. kolo: Fenati s náskokem 1,2 sec, za ním Joan Mir, Jorge Martin, Fabio Di Giannantonio, Bulega, Bastianini, McPhee a Öttl...24. Kornfeil

8. kolo: Fenati s náskokem 2,8 sec, za ním Nicolo Bulega, a celá skupina pronásledovatelů: Di Giannantonio, Marzin a Mir....25. Kornfeil

10. kolo: Skupina Bastianini, McPhee, Guevara a Öttl dojela stíhací skupinu za Fenatim, který má náskok 4,3 sec a jede si pro druhé vítězství v Austinu. Závod se končí pro Tatsuki Suzukiho...23. Kornfeil

Poslední kolo: Fenati má náskok 4,4 sec. Martin a Di Giannantonio bojují o druhé místo. Následují Bulega, Bastianini, McPhee, Guevara, Mir a Öttl. 23. Kornfeil.

Konec závodu: Romano Fenati vítězí v Austinu už podruhé a poprvé za tým Marinelli Rivacold Snipers a získal už celkem 699 bodů v kubatuře Moto3, nikdo jiný jich nemá více.

Připomínám: Fenati byl vyhozen v srpnu z týmu Valentina Rossiho Moto3-Team Sky VR46 po GP Rakouska. Nyní se tedy vrátil na stupně vítězů a zasloužil se o 28. vítězství motocyklu Honda v kubatuře Moto3. Tým Rivacold vyhrál naposled 2016 v Kataru, tehdy to byl Niccolo Antonelli.

Druhý dojel Jorge Martin, za ním jeho týmový kolega Fabio Di Giannantonio. Stupně vítězů tak obsadili stejně jako v Kataru a v Argentině pouze jezdci s motocykly Honda. Nejlepším jezdcem s motocyklem KTM je Nicolo Bulega na 5. místě, před ním ještě Enea Bastianini. Juanfran Guevara (KTM), John McPhee (Honda), lídr MS Joan Mir (Honda), Philipp Öttl (KTM) a Darryn Binder (KTM) kompletují Top-10. Nejlepším pilotem s motocyklem Mahindra je Rookie Marco Bezzecchi z týmu CIP na 17. místě.

Český jezdec Jakub Kornfeil nebodoval ani ve třetím letošním závodě.

Celkové pořadí: Joan Mir 58 bodů, Jorge Martin 52, John McPhee 49, Romano Fenati 45, Andrea Migno 25, Fabio Di Giannantonio 24, Philipp Öttl 20.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama