Reklama

Arthur Sissis míří do BSB

Co se vlastně stalo s Arthurem Sissisem ? Australský jezdec, který závodil v MS-Moto3 v továrním týmu KTM (2012-2013) a potom s motocyklem Mahindra (2014), se po dvou letech strávených ve vlasti, vrací letos soutěžit opět v Evropě.

Více-šampion Red Bull MotoGP Rookies Cupu 2011, získal za tým Red Bull KTM Ajo hned ve svém prvním roce závodění v MS-Moto3 v sezóně 2012 na domácí trati Phillip Islandu své první a zároveň bohužel jediné pódium v seriálu mistrovství světa. Po 12. místě 2012 a 15. pozici 2013 musel své místo u Aki Aja uvolnit Čechovi Karlu Hanikovi. 2014 závodil s motocyklem Mahindra, ale po brněnské Grand Prix byl z továrního týmu Mahindra Racing vyhozen - měl na svém kontě pouhé 3 body a to znamenalo až 25. místo v průběžném pořadí (od Silverstone ho nahradil Ital Andrea Migno), a vrátil se domů do Austrálie, kde začal znovu od své první vášně, tedy závodil na ploché dráze (Speedway) - před svou silniční kariérou byl Sissis dokonce juniorským mistrem světa.

V loňském roce měl k dispozici motocykl Suzuki GSX-R 600 a jelikož vyhrál regionální šampionát v Mallala, tak za tým Motobreakers Racing bude 2017 soutěžit v národním Championshipu Superstock 600 na Kawasaki Ninja ZX-6R v BSB.

Bude to jeho pokus o comeback na mezinárodní scéně.

Kromě 21-letého Australan, nasadí Motobreakers Racing dva motocykly Kawasaki Cameronu Leeovi a Danielu Draytonovi, zatímco Keenan Armstrong povýšil do Dickies British Supersport Championshipu po pozitivních výsledcích dosažených v STK600 v minulé sezóně BSB.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama