Reklama

Arona Caneta srazilo auto

Jezdec týmu Maxe Biaggiho Španěl Aron Canet se připravuje tvrdě na novou sezónu MS-Moto3 a součástí kondičního tréninku je rovněž cyklistický trénink. Ve čtvrtek ho ale v okolí Barraca de Aigües Vives v oblasti Ribera srazil zezadu nepozorný řidič s autem.

Šofér osobního automobilu byl okamžitě podroben zkoušce na alkohol a drogy, ty dopadly negativně. Příčinou nehody byla dle policie nepozornost řidiče osobního automobilu.

Canet, který si hned po nehodě stěžoval na bolesti nohou, byl převezen do nemocnice, kde rozsáhlá vyšetření vyloučily případnou možnost vážného zranění. Canetovi se tak kromě odřenin (ačkoliv letěl vzduchem) nic vážného nestalo, totálně zničeno bylo pouze jeho silniční kolo.

Přesto se 19-letý Canet vyjádřil k celému incidentu následovně: „Každé 2 až 3 dny se takové případy u nás stávají, je hodně riskantní se na kole na silnicích připravovat.“

Ve dnech 20. až 22. února se tak Aron Canet zúčastní prvního letošního testování za tým Max Racing, který vybudovali společně bývalí piloti Grand Prix Max Biaggi a Peter Öttl a kde bude Canet jediným jezdcem.

Na sociálních sítích Aron Canet všechny své příznivce uklidnil, bohužel je ještě v paměti podobný tragický incident Nickyho Haydena z roku 2017.

kolo canet



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama