Reklama

ARAMCO VR46-Team pojede zřejmě s motocykly Ducati

Možná to bude potvrzeno už nyní v Le Mans nebo o něco později v Mugellu: Nový tým ARAMCO-MotoGP majitele Valentina Rossiho pojede v šampionátu MotoGP 2022 s biky od Ducati. Naposledy bylo jméno Rossi spojováno s Ducati v sezónách 2011 a 2012.

Ducati Corse získala letos během čtyř závodů MotoGP zásluhou Bagnaii (3x), Zarca (2x), Millera (1x) a Martina (1) celkem sedm z dvanácti možných pódiových umístění. Ducati vedla šampionát po dvou závodech v Kataru zásluhou Zarca, nyní je na prvním místě Bagnaia. Jack Miller se před týdnem postaral v Jerezu o první vítězství v letošní sezóně pro továrnu z Borgo Panigale.

Sportovní ředitel Ducati Paolo Ciabatti a General Manager Ducati-Corse Gigi Dall’Igna ovšem momentálně řeší také následující sezónu, tedy 2022.

Jisté jsou následující záležitosti: Pramac bude i nadále spolupracovat s Ducati, Petronas zůstane u Yamahy a Gresini je těsně před uzavřením smlouvy s Aprilií; Tech3 se už dohodl s KTM na další spolupráci, stejně jako LCR s Hondou.

Pro Ducati se tak nabízí jako partner do nejbližší budoucnosti nová stáj Valentina Rossiho: ARAMCO-VR46-Team. Zde by mohli 2022 závodit třeba Marini, Bastianini nebo také Morbidelli.

Suzuki totiž své plány o zákaznickém týmu MotoGP zatím odsunula na neurčito, takže Rossimu se žádná další smysluplná možnost nenabízí, když Yamaha třetí tým rozhodně nechce. Stejně nechce třetí tým ani KTM a ředitel závodního oddělení Aprilie Massimo Rivola počítá s týmem Gresini Racing.

Po deseti letech - naposledy 2012 - by se tak jméno Rossi opět spojilo s továrnou Ducati, tedy stejně jako v sezónách 2011 a 2012.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama