Reklama

Aragon bez Rossiho, Ital je pozitivní na Covid-19

Závod Gran Premio Michelin® de Aragón se pojede bez devítinásobného mistra světa Valentina Rossiho, který byl pozitivně testován na Covid-19.

Italský jezdec to sám oznámil na sociálních sítích v 19 hodin. Je tedy rovněž pravděpodobné, že Rossi nepojede ani příští týden a nebude mít tak možnost vylepšit své dosavadní 13. místo v šampionátu MS-MotoGP.

„Bohužel dnes ráno jsem se probudil a necítil jsem se dobře,“ napsal Rossi na svých sociálních kanálech. "Bolely mě svaly a měl jsem horečku, takže jsem okamžitě zavolal doktorovi. Test byl proveden dvakrát: rychlý test PCR (Polymerase Chain Reaction) se vrátil negativní, stejně jako ten v úterý. Ale druhý, jehož výsledek přišel v 16:00, je bohužel pozitivní. “

Jedno je jisté, 115-násobný vítěz Grand Prix Rossi nesmí vejít do paddocku v Aragónu, tam mohou pouze osoby s negativním testem na PCR.

Jen připomínám, že před týdnem šest členů továrního týmu Monster Yamaha-MotoGP včetně vedoucího projektu Takahira Sumiho muselo zůstat v karanténě v Andoře.

Večer rozhodlo vedení Yamaha Factory Racing, že 41-letého Rossiho nenahradí žádný jezdec, byla zde sice teoretická možnost, že místo #46 by mohl v Aragónu startovat testovací pilot #99, který ale na posledních testech v Portugalsku (7.- 8. října) ztratil 3-4 sekundy na nejrychlejšího pilota testů a předtím na motocyklu MotoGP neseděl celých 8 měsíců.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama