Reklama

Aprilia 2021: Davies, Roberts nebo Smith?

Po oznámení zvýšení trestu dopingového hříšníka Andrea Iannoneho z původních 18 měsíců na 4 roky se naplno otevřela otázka, kdo bude místo něho týmovým kolegou Aleixe Espargara?

A nabízí se hned několik variant, přičemž jméno vybraného pilota MotoGP by mělo být známo z pochopitelných důvodů co nejdříve.

Všichni kandidáti mají svá pro a proti:

33-letý Chaz Davies z Velké Británie by splňoval podmínku Dorny, že v MotoGP musí kvůli televizním právům startovat minimálně jeden Brit.

23-letý Joe Roberts z USA a svěřenec Johna Hopkinse má sice podepsanou smlouvu na rok 2021 do Moto2, ovšem je v ní výjimka, že v případě ev. přestupu do MotoGP, může být tato smlouva vypovězena. A US-Boy v královské kubatuře je hodně zajímavý obchodní Artikel.

Do hry se také vrátil dosavadní testovací pilot továrny z Noale Bradley Smith (29), který upadl po Aragonu v nemilost italské továrny (po jednom hodně nediplomatickém prohlášení), ale nyní se o něm uvažuje hodně nahlas.

Je zde také testovací pilot Lorenzo Savadori, ten je ale příliš pomalý a ve svých 27 letech už není ani moc perspektivní a v současné době závodí v MotoGP spíše za odměnu, protože získal pro Aprilii titul v CIV-Superbike.

Ale hovoří se také o mladých jezdcích z Moto2, jen si připomeňme jména těch eventuálních kandidátů: Italové Fabio Di Giannantonio a Marco Bezzecchi nebo dokonce Španěl Aron Canet.

Dle posledních zpráv přímo z paddocku v Portimao: Vybraným pilotem bude buď jeden z Rookies, nebo zůstane Bradley Smith (ten letos absolvoval za Aprilii celkem 11 závodů a získal 12 bodů). Zkušený britský jezdec má na svém kontě celkem 233 startů v závodech Grand Prix (125 ccm, Moto2 a MotoGP), z toho 119 v MotoGP s motocykly Yamaha, KTM či Aprilia.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama