Reklama

Apiwat Wongthananon je 12. členem VR46 Riders Academy

V šampionátu MSJ/CEV Moto3 nasadí tým VR46 třetího jezdce s motocyklem KTM, bude jím Thajec Apiwat Wongthananon, tedy «dítě» Yamahy.

K dosavadním dvěma jezdcům, kterými jsou Dennis Foggia a Celestino Vietti Ramus, přibude za stáj VR46 do šampionátu CEV Moto3 (FIM Junior World Championship) 2017 ještě třetí pilot, ovšem nebude to Ital, nýbrž Thajec. Za Junior Team VR46 Riders Academy s třetím motocyklem KTM uvidíme ve spolupráci VR46 a Yamahy Apiwata Wongthananona, «dítě» Yamaha Motor Thailand, tedy šampiona Asia Production AP250, analogicky srovnatelné kubatury s CIV Sport 4T (respektivě nově zavedené kubatury MS-Supersport 300), která se jezdila v rámci Asia Road Racing Championship (A.R.R.C.).

Apiwat Wongthananon tak bude už 12. pilotem VR46 Riders Academy - abecedně srovnaní jsou v ní jako členové následující jezdci: Antonelli, Bagnaia, Baldassarri, Bezzecchi, Bulega, Foggia, Manzi, Marini, Morbidelli, Migno a Vietti Ramus.

Apiwat Wongthananon oslaví 23 let 3. února a není žádným nováčkem, neboť má za sebou i jeden start v mistrovství světa Moto2 s wild card - Sepang 2011. Tehdy s motocyklem FTR závodil v týmu Stop And Go Thai Honda.

S motocyklem Yamaha R25 týmu Yamaha Thailand Racing skončil v kubatuře AP250 na 3. místě v sezóně 2015, 2016 získal titul Asia Production AP250, když dokázal 8 závodů z 10 uspořádaných vyhrát.

Wongthananon se už v roce 2016 zúčastnil dvakrát “Yamaha VR46 Master Campu”, nyní se připravuje v Tavullii na ranchi a také na okruhu v Misano Adriatico.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama