Reklama

Anthony West ztratil vítězství v Suzuce kvůli pádu kolegy

Rovněž veterán a současný pilot týmu Kawasaki Pedercini Anthony West z Austrálie byl při legendárním závodě 8h v Suzuce na startu. V týmu Akeno Yamaha bojoval o vítězství v kubatuře Superstock.

V Japonsku je „cestovatel“ Anthony West skoro jako doma, za tým Akeno totiž závodí v japonském šampionátu SSP. Při závodě 8h v Suzuce ale tento tým nasadil do závodu motorku Yamaha R1 odpovídající reglementu Superstock, a byl to kompletní sériový motocykl s výjimkou výfuku, kapotáže a pérování. Ovšem jednu hodinu před koncem celého závodu havaroval z boje o první pozici klasifikace Superstock jeho týmový japonský kolega kvůli highsideru.

Japonci ale nerezignovali, malý rodinný tým celou hodinu dával motocykl dohromady, některé součástky mu dokonce zapůjčil vítězný tovární tým Yamaha Factory, a 5 minut před skončením závodů vyjel tým Akeno na poslední dvě kola závodu, aby se objevil v konečné klasifikaci, i když až na P53 celkově.

Nyní čeká Westa závod mistrovství Evropy Moto2 v Portugalsku za německý tým Remus Racing Team by Fritze Tuning, kde pilotuje postavený na základech FTR-Honda.

A pokud se italský rodinný tým Pedercini Kawasaki nedohodne s Francouzem Sylvainem Barrierem, tak by West měl závodit v září na Lausitzringu v šampionátu WorldSBK a pak se uvidí....co bude dál v sezóně 2017.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama