Reklama

Anthony West zřejmě opět dopoval

Australan Anthony West (EAB antwest Kawasaki) chybí v Portimao, neboť mu byla s okamžitou platností zastavena závodní činnosti. 37-letý Australan měl totiž 8. července 2018 při závodě MS-Supersport v Misanu pozitivní dopingovou zkoušku.

West má pochopitelně nárok na B-zkoušku, jestliže ta první provedená světovou antidopingovou agenturou WADA byla pozitivní, a našly se v ní zakázané substance.

Pokud dopadne i B-zkouška pozitivně, tak West přijde o závody v Portugalsku, Francii, Argentině a v Kataru, ale rovněž jeho titul mistra Asie (ARRC) bude v ohrožení. Zde 4 závody před koncem vede Australan o 50 bodů před Azlanem Shahem.

U Westa to není jeho první dopingový případ: 2012 byl při Grand Prix Francie v Le Mans pozitivně testován na Methylhexanamin a teprve 5 měsíců později dostal měsíční trest. WADA se tehdy odvolala a požadovala po právu dvouletý zákaz činnosti.

West tehdy pozbyl obě pódiová umístění v Sepangu a na Phillip Islandu a také všechny získané body, neboť právě v Le Mans poprvé v sezóně bodoval.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama