Reklama

Anthony West: Podváděl jak Rossi, stejně jako Marquez

S tvrdým obviněním proti FIM vystoupil Australan Anthony West, když bojuje už delší dobu proti FIM: „Valentino Rossi vítězil podvodem“, říká australský vítěz závodu Grand Prix kubatury 250ccm.

Anthony West je v ostré válce s Mezinárodní motocyklovou federací a nyní vytáhl hodně ostré náboje: Tvrdí, že Valentino Rossi vyhrával díky speciálním pneumatikám a Marc Marquez v Moto2 pomocí elektroniky, která se lišila od ECU.

Anthony West už nějakou dobu bojuje proti FIM, ale tentokrát do své války zatahuje i Valentina Rossiho a Marca Marqueze. Všechno to začalo tím, když měl pozastavenou činnost kvůli dopingu v roce 2012, když závodil v kubatuře Moto2. Po francouzské Grand Prix byl u něho při antidopingové kontrole objeven zakázaný prvek methylhexaneamin, byl odstraněn ze sedmého místa získaného v závodě a dostal 18 měsíční zákaz činnosti. Po návratu na závodní trať začal závodit v Superbike v roce 2016, a o dva roky později se přestěhoval do kubatury Supersportu a v roce 2018 byl znovu diskvalifikován pro další dopingový případ.

Od roku 2019 se přes pozastavení činnosti od FIM přesunul do brazilského mistrovství Superbike, ale v červnu byl ale nucen rezignovat a oznámit svůj odchod z motocyklových závodů v hořké kontraverzi s FIM.

Po měsících klidu se vrací, aby vzbudil další rozruch, a tentokrát vznesl obvinění také proti Marcovi Marquezovi a Valentinovi Rossimu.

V posledním vyjádření Anthonyho Westa proti Mezinárodní federaci FIM říká nahlas: „Tito zkorumpovaní lidé jsou mimo kontrolu a chtějí mě zničit. V Brazílii jsem vedl šampionát, který nebyl nijak spojen s FIM. Teď vymýšlejí svá vlastní pravidla, aby mě defintivně ovládli.“

Bývalý australský pilot MotoGP a WSBK vyslovil tvrdá obvinění proti Marcu Marquezovi: „Umožnili Marcovi Marquezovi vyhrát mistrovství Moto2 tím, že mu umožnili podvádět s jednotnou elektronikou ECU. Když si tým Toma Luthiho stěžoval, odpověděli, že Španělsko potřebuje nového šampiona. Museli se spokojit s druhým místem, jinak by příští rok nezávodili.“

A ohledně Valentina Rossiho uvádí: „Umožnili Rossimu vyhrávat tím, že mu přes noc dodali speciální pneumatiky vyrobené pouze pro něho a pro okruh, na kterém se jelo. Tyto pneumatiky dopravili na okruh vrtulníkem přímo z továrny. Vše, co vidíte, je falešné a kontrolované. Nevěřte všemu, co vidíte. Ovládají, kdo vyhraje závody a kdo ne. Mám dalších 100 příběhů, jako je tento. FIM je hromada sraček“.

Zda je Anthony West v dobrém duševním stavu, je diskutabilní, o jeho názorech ať si každý udělá svůj názor.

„Nenávidím život, takový jaký je. Můj otec mě vyhodil z domu, nemám žádné peníze. Nemohu ani najít žádnou práci.“, říká mj. také Anthony West.

Originály článků si můžete přečíst zde a zde

Zdroj: Paddock-gp.com a Corsedimoto.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama