Reklama

Anthony West: Hodně těžký začátek

První den tréninků na Grand Prix České republiky v Brně znamenal pro Montáže Brož Racing Team a jezdce Anthony Westa hledání nastavení pro suchou trať. Při testování minulý týden jsme sice najezdili cca 50 kol, ale za deště, na mokré trati.

Čtvrtek byl ve znamení příprav našeho motocyklu Suter MMX2, tzn. zejména montáž motoru a elektroniky. Dle pravidel nejsou tyto díly naše, ale máme je zapůjčené pouze na závod. Dále jsme předělávali nastavení z mokré varianty, kterou jsme zde jeli při testech, na suchou variantu.

Dnes ráno byla nad okruhem mlha a chladno. První volný trénink začal za suchého a chladného počasí a v průběhu přišly drobné přeháňky. V tomto tréninku, resp. celý dnešní den jsme upravovali nastavení podvozku a elektroniky. V oblasti elektroniky připravujeme zcela nové mapy, protože motor i ECU jsou odlišné od toho, co běžně používáme a naše mapy jsou zde nepoužitelné. Nejlepší čas dopoledního tréninku zajel Anthony v první části, než přišly přeháňky.

Do odpoledního druhého volného tréninku, který se jel již za slunného a teplého počasí, jsme provedli další změny na podvozku a elektronice. Zaměřili jsme se hlavně na problém vibrací, které se projevují při průjezdu zatáčkou. Anthony v tomto druhém tréninku mírně zlepšil čas z dopoledne na 2:06,081, s kterým obsadil 29. místo.

Pro zítřejší den připravujeme další změny na základě vyhodnocení zaznamenaných dat a pocitů Anthonyho.

Věříme, že zítřejší den nám přinese další zlepšení dosažených časů a posun ve výsledkové listině směrem vzhůru.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama