Reklama

Alvaro Bautista těsně před novou smlouvou

Jak prozradil Stefano Cecconi, tedy majitel týmu Aruba.it, který provozuje závodění pro továrnu Ducati v šampionátu WorldSBK, bude smlouva se španělským suverénním lídrem šampionátu podepsána v nejbližších dnech, do konce měsíce června.

Zatímco Chaz Davies má smlouvu i na rok 2020, tak Bautistovi se smlouva končí po této sezóně. Bautistovým manažerem je Simone Battistella, který je rovněž manažerem italského továrního pilota Andrea Doviziosa.

Alvaro Bautista už vyhrál letos 9 závodů šampionátu WorldSBK (celkově 13 ze 16 odjetých) a právě od toho se odvíjí jeho prémie. Není žádným tajemstvím, že v předních týmech tohoto šampionátu se platí prémie za vítězné závody ve výši 15.000 až 25.000 Euro a ani stáj Aruba.it není výjimkou. Sprintrace se do toho nepočítají z jednoho prostého důvodu, byly do kalendáře začleněny až v okamžiku, kdy už většina jezdců měla podepsanou smlouvu. Samozřejmě, že jezdci dostávají kromě prémií za umístění i nějakou fixní částku, ta ale není příliš velká - u Alvara Bautisty se pohybuje v rozmezí okolo 150.000 Euro.

Na základě letošních výsledků by měl dostat Bautista větší fixum než letos, prémiový systém a výše prémií by měly zůstat zachovány.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama