Reklama

Althea BMW: De Rosa jako strašák pro Reiterbergera!

Řadu týdnů se boss týmu Althea Genesio Bevilacqua pokoušel zorganizovat pro svého šampióna FIM Superstock-1000 Cupu nový tým. Nyní skončil Raffaele De Rosa ve vlastním ex-týmu.

Kvůli dosažení věku 29 let už nemůže Raffaele De Rosa obhajovat svůj titul v seriálu ME-Superstock-1000, a tak přes zisk titulu se rázem ocitl na konci kariéry. Jediným mužem, který se ho pokoušel zachránit, byl týmový šéf Genesio Bevilacqua. Ale ani boss týmu Althea nedokázal zajistit třetí motocykl BMW S1000RR pro rychlého Itala z Neapole; v jiných týmech pak nebyl volný žádný jiný motocykl.

Pozice testovacího jezdce tak byla jedinou možností, jak udržet De Rosu v sezóně 2017 v sedle odpovídajícího závodního motocyklu.

„Ačkoliv od začátku sezóny 2017 nebudeme mít jeden superbikový motocykl pro Raffaela, tak jako tým budeme neustále pracovat na jeho budoucnosti. Po 2 letech spolupráce jsem se přesvědčil o jeho profesionalitě.“, je zřetelného názoru Bevilacqua.

Co ale nebylo nahlas řečeno? 29-letý De Rosa bude defacto takovým strašákem pro německého jezdce Reiterbergera, jehož výkony v uplynulé sezóně po jeho comebacku zaviněného zraněním byly hodně podprůměrné. Ten ve II. polovině sezóny bodoval pouze 4x a z «dravé štiky» první poloviny sezóny 2016 se stala «leklá ryba».

Foto: Libor Bedřich



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama