Reklama

Alpe Adria v Rijece: Mizivá česká účast

Závodní seriál Alpe Adria Championship se po Slovakia Ringu okamžitě přestěhoval do chorvatské Rijeky: Nejely se zde Superbiky a účast Čechů by se dala spočítat bohužel na prstech jedné ruky....!

V kubatuře STK 1000 vyhrál první závod domácí Dario Horvat (Kawasaki), druhý dojel další Chorvat Renato Novosel s Yamahou (+0.109), pódium doplnil David Božič s BMW (+6.484). Jediný Čech Michal Prášek s BMW obsadil místo páté (+15.660). Slovák Tomáš Svitok na Yamaze byl klasifikován na P7 (+28.251).

Dario Horvat vyhrál i druhý nedělní závod - se ztrátou 0.729 sec. dojel druhý Michal Prášek a stupně vítězů dokompletoval Renato Novosel. Tomáš Svitok byl odmávnut opět na P7 (+33,501).

V prvním závodě kubatury Stocksport300 byl Vojtěch Schwarz odmávnut na druhém místě, jeho bratr Ondřej Schwarz na P5. Vítězem se stal Polák Daniel Blin. Ten vyhrál i druhý závod této kubatury, opět před Vojtěchem Schwarzem, zatímco Ondřej Schwarz si o místo polepšil a obsadil místo čtvrté.

V kubatuře Supersport/Moto2 vyhrál první závod Martin Vugrinec z Chorvatska s motocyklem Kawasaki, druhý byl odmávnut Luca Tommasini (Triumph Daytona) a třetí skončil Jiří Brož (Suter MMX2).

Stejné pořadí v této kubatuře bylo i v nedělním závodě. Tým Montáže Brož vydal po chorvatském závodním víkendu následující TZ: „V pátečních volných trénincích jsme se zaměřili na nastavení motocyklu pro tuto specifickou trať. Trať v Rijece je známá nekvalitním povrchem, který nutí jezdce volit v mnoha případech jinou, než ideální stopu a i tak se jezdí v zatáčkách po prasklinách, kterými prorůstá tráva. V každém volném tréninku se dařilo Jirkovi zrychlovat a s průběhem pátečního dne jsme byli spokojeni.

V sobotu byla na programu kvalifikace do odpoledního závodu. V kvalifikaci Jirka obsadil třetí místo, čímž si zajistil start do závodu z první řady. Dle dosažených časů v kvalifikaci bylo jasné, že závod bude ve znamení souboje tří jezdců. Jirka a další dva jezdci dosáhli v kvalifikaci časy v jedné desetině sekundy.

Sobotní závod byl odstartován za teplého slunečného počasí a naplnili se teoretické předpoklady. První dva jezdci odjeli a Jirka bojoval s dalšími dvěma jezdci o třetí místo na stupních vítězů. Z tohoto souboje vyšel Jirka vítězně a obsadil třetí místo. V závodě Jirka pokračoval v progresu a dosahoval opět lepší časy, než v pátečních trénincích.

V neděli byl na programu druhý závod. Jirka startoval opět z třetí pozice a stejně jako v sobotu, se celý závod nesl ve znamení souboje o třetí místo na stupních vítězů. Na rozdíl od sobotního závodu se bojovalo o třetí místo až do cíle. Jirka opět tyto souboje vyhrál a i v neděli obsadil třetí místo na stupních vítězů. Závod se jel za silnějšího větru, což se projevilo na dosažených časech, kdy Jirka již dále nezrychloval.

Jirka i tým jsou s průběhem víkendu spokojeni. Jediným negativem byla malá účast jezdců v naší třídě. “

Foto: TZ teamu Montáže Brož



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama