Reklama

Alpe Adria - Red Bull Ring: Vítězem SBK Michal Filla

Kvůli oleji na trati předčasně ukončený dnešní závod AARR-Superbike vyhrál český jezdec Michal Filla. Ten se také při neúčasti lídra šampionátu Karla Haniky dostal do čela šampionátu po 6 odjetých jízdách.

Vítězného Čecha Michala Fillu doplnili na stupních vítězů zkušený ex-pilot z WorldSBK Polák Pawel Szkopek a dnešní vítěz rakouského šampionátu IOEM Superbike Christopher Kemmer. Včerejší vítěz Julian Mayer musel kvůli prokluzující spojce na své Kawasaki hned v prvním kole zajet do boxu a vzdát. Jak už jsme včera informovali, tak dosavadní lídr šampionátu AARR-Superbike Karel Hanika musel závodní víkend v Rakousku vynechat, neboť jeho motocykl BMW už je na cestě do Japonska na tradiční závod «Suzuka Eight Hours». Jeho kolegové z brněnského týmu EKO IVRacing BMW CSEU Rakušan Julian Mayer a Bulhar Martin Choy startují na Red Bull Ringu v AARR-Superbike se svými soukromými motocykly Kawasaki, resp. BMW, zatímco Hanika se tohoto šampionátu zúčastňuje s motocyklem z EWC.

Závod byl v 13. kole předčasně ukončen, neboť Manfred Koch v úseku mezi zatáčkou «Jochen Rindt» a zatáčkou «Red Bull Mobile» po poruše motoru na svém motocyklu Yamaha ztrácel olej: Několik jezdců kvůli tomu havarovalo, pouze Manfred Koch a Peter Bizjak se nestačili dostat v předepsaném čase do svých boxů a nebyli tak klasifikováni. Výsledek závodu byl stanoven dle stavu po 11. kole.

Alpe Adria Road Racing - Red Bull Ring, SBK Race 2: 1. Michal Filla, BMW, 11 kol za 16:43.836; 2. Pawel Szkopek, Yamaha, + 1.623; 3. Christopher Kemmer, BMW, + 11.069; 4. Martin Choy, BMW, + 11.523; 5. Nico Thöni, Aprilia, + 11,944; 6. Mike Wohner; 7. Rene Gebetsroither, oba BMW; 8. Thomas Berghammer, Suzuki; 9. Patrick Dangl, Aprilia, 10. Nikolaus Roth, Kawasaki. A dále: 20. David Ouředníček, Yamaha. .

Alpe Adria Road Racing - stav šampionátu kubatury SBK: 1. Filla (116 bodů); 2. Szkopek (99); 3. Hanika (77); 4. Mayer (65); 5. Choy (65); 6. Kemmer (49); 7. Berghammer (47); 8. Thöni (35); 9. Walkowiak (31); 10. Gangl (31). A dále: 16. Balcar (13); 30. Ouředníček (2).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama