Reklama

Alpe Adria: Michal Prášek opět šampionem

Letošní ročník šampionátu Alpe Adria měl o uplynulém víkendu na programu poslední podnik. Byl jim už tradičně okruh Slovakiaring, nedaleko Dunajské Stredy.

Michal Prášek už byl jistým letošním mistrem ve třídě stock 1000, přesto měl o co bojovat. Šlo mu totiž o body do mezinárodního žebříčku jezdců startujících na motocyklech BMW v různých závodních sériích- BMW motorrad trophy 2016.

Na okruh přijel jezdec z Vysočiny tradičně ve čtvrtek v podvečer. V pátek následovala série volných tréninků. Překvapením byla účast jezdců mistrovství světa superbiků Petera Sebestyena z Maďarska a pro nedělní závod poláka Pawla Szkopka. Michal odjezdil celý páteční program bez problémů a postupně zrychloval. „Dnešek proběhl tak nějak v pohodě. Chtěl jsem se dostat do tempa, protože od posledních závodů už to jsou dva měsíce. Navíc při jarním závodě tady na Slovakiaringu nám nepřálo počasí, tak jsem doufal, že dnes se konečně pořádně povozíme na suchu. To naštěstí vyšlo a já postupně každým tréninkem zrychloval,“ dodával spokojeně Michal.

Sobotní program začal kvalifikací, která měla určit startovní rošt pro oba víkendové závody. Kvalifikace probíhala pro Michala výborně a v závěru po výměně zadní gumy přišlo zlepšení na čas 2.06,1 a jen o nicotných 174 tisícin vteřiny uteklo Michalovi pole position. Odpoledne následoval první závod tohoto víkendu. Michal měl do závodu výborný start a cílem prvního kola projel na prvním místě. Ve druhém kole se před něj dostal domácí Jaro Černý, který si postupně vybudoval bezpečný náskok. Náš jezdec bojoval do cíle s Peterem Sebestyenem. Cílem projel Michal nakonec na druhé pozici právě před maďarským jezdcem. „Dnes to na boj o první místo nestačilo, ale to neznamená že jsem nespokojený. Pěkně jsme si zazávodili se Sebestyenem a zavzpomínali tak na časy ve stopětadvacítkách. V cíli jsem byl nakonec před ním, takže je to pěkné druhé místo. Zítra zkusím Jara Černého víc potrápit,“ hodnotil sobotu s úsměvem jezdec týmu Roháč&Fejta motoracing.

Nedělní ranní warm up vynechali oba nejrychlejší jezdci ze soboty. Petera Sebestyena vystřídal pro neděli Pawel Szkopek, jenž tak musel startovat z posledního místa. Svoje sobotní předsevzetí o potrápení Černého vzal Michal vážně a to co se dělo po startu nedělního závodu se muselo líbit všem přihlížejícím. Oba aktéři si do půlky závodu nedarovali ani metr a každé kolo se několikrát předjeli.V půlce závodu však strhl na svou stranu vedení Černý a to už do cíle nepustil. Druhý dojel Michal a stupně vítězů doplnil po stíhací jízdě Szkopek. „Dnes to bylo parádní závodění, krásné souboje. I když jsem byl v cíli na druhém místě, tak tohle je závod na který se nezapomíná. Moc jsem si ho užil a už se nemůžu dočkat další sezony. Letošní ročník byl můj v pořadí dvacátý v motocyklových závodech. Myslím, že titulem v Alpe jsme toto jubileum oslavili více než důstojně. Teď o víkendu se ještě vypravím na minibiky do Brna a pak už mě bude čekat operace kvůli vydělání šroubů a destiček z nohy po úrazu před dvěma lety,“ shrnul nedělní závod a popsal nejbližší plány závodník z Havlíčkova Brodu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama