Reklama

Alpe Adria: L.S. Racing v roce 2018

7 závodních víkendů absolvoval ve třídě SSP 300 letos L.S. Racing s 13letým brněnským jezdcem Lukášem Simonem. Prvním závodem byla Jarní cena Brna, kterou tým zařadil do programu jako testování před sezónou v šampionátu Alpe Adria.

První víkend dopadl nadmíru dobře a Lukáš odjížděl z brněnského automotodromu s prvním a druhým místem.

Další závod na Slovakiaringu už byl započítáván do seriálů Alpe Adria Europa Cup Open, Alpe Adria International a Mistrovství ČR. V kategorii Open si Lukáš vyjel sedmé a osmé místo a v šampionátu International byl na třetím a pátém místě. V MČR to bylo první a druhé místo.

Nejúspěšnější víkend absolvoval tým v Poznani. V Polsku si Lukáš vyzkoušel všechny stupně na pódiu za dvě první místa v kategorii International. Druhé a třetí místo vybojoval v šampionátu Open. Ještě lepší to bylo v hodnocení MČR, kde si Lukáš vyjel dvě vítězství.

Na maďarském Pannoniaringu mladý jezdec dokončil první závod na šestém místě a druhém v MČR. Ve druhé jízdě přišel pád a nedokončený závod.

Chorvatský Grobnik přinesl týmu sedmé místo v první jízdě, ale také velké zklamání ve druhém závodě, kdy Lukáš po nezaviněné kolizi s maďarským soupeřem dojel až na 13. místě. V MČR to vyšlo na první a čtvrté místo.

V Rakousku na supermoderním okruhu Red Bull Ring, kde se jezdí i Formule 1 a MotoGP, si Lukáš vyjel páté a šesté místo a v MČR dvě druhá místa. Před posledním závodem seriálu tak byl stále ve skupině bojující o čelní umístění v celkovém pořadí šampionátů. Smolný víkend, tak by se dal nazvat poslední závod sezóny na Oscherslebenu. V prvním závodě Lukáš vybojoval v Alpe čtvrté místo a první místo v MČR. Prasklá vačková hřídel motocyklu Yamaha YZF – R3 ve druhém závodě zhatila veškerou snahu o posun v celkovém pořadí.

V konečném hodnocení se Lukáš umístil na krásném třetím místě v šampionátech Alpe Adria International a MČR. Čtvrté místo vybojoval v Europa Cupu.

A jak sezónu hodnotí šéf týmu Miloš Simon?: „Sezóna 2018 nám přinesla úplně všechno. Obrovskou radost v Poznani kde Lukáš vybojoval pódiová umístění i zklamání po nezaviněném pádu v Grobniku a také technické problémy v Německu. Celkově dopadla sezóna úspěšně. A za to je potřeba poděkovat všem, kteří nás podporovali, našim sponzorům a partnerům. "



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama