Reklama

Alpe Adria: Hanika proti Ježkovi

Motocyklový závodní seriál «Alpe Adria International Motorcycle Championshipu» má na pořadu třetí závodní víkend, který se odehraje na maďarském okruhu «Pannonia Ring».

V královské kubatuře tohoto šampionátu SBK-Alpe Adria sice vede Rakušan Julian Mayer (Yamaha), ale pro českého fanouška bude mít tento závod speciální náboj. V jednom týmu - Mercury Racing - se zde představí oba čeští jezdci z WorldSBK z týmu Guandalini Yamaha, tedy ten bývalý Ondřej Ježek a také ten současný Karel Hanika. Určitou výhodu zde bude mít Hanika, který pojede na «svém» motocyklu BMW, s kterým vyhrál naposled v Poznani, zatímco Ježek bude mít k dispozici rezervní stroj této brněnské stáje a bude to pro něho první start s motocyklem této značky. Pro tým Mercury BMW to bude poslední důležitý test před kultovním závodem EWC v Japonsku, kde se zúčastní 8Hours from Suzuka koncem července. Rakušan Mayer má na svém kontě 86 bodů, Hanika ztrácí 11 bodů. Top-5 kompletují další tři Rakušané v pořadí Andreas Fichtenberger (Yamaha), Phillipp Steinmayr (Yamaha) a Christopher Kemmer (BMW).

V kubatuře «velkých» stocků vede suverénně český jezdec Michal Filla (BMW), který během čtyř odjetých závodů ještě nepoznal hořkost porážky. Druhý je Němec Arnaud Friedrich (BMW), třetí pak Polák Adrian Pasek (Yamaha). Až na čtvrté místě se nachází obhájce titulu Michal Prášek (BMW) a Top-5 kompletuje další Polák Bartlomiej Wiczynski (BMW). Následuje jako šestý známý slovenský jezdec Tomáš Svitok (Yamaha) a v Top-10 ještě najdeme Michala Šemberu (BMW), Karla Peška (Kawasaki) a Slováka Jaroslava Černého (Ducati).

Supersporty vede Chorvat Martin Vugrinec (Kawasaki), na druhém a třetím místě jsou ale Češi Jaromír Chlup (Yamaha) a Oliver König (Honda). Následují Maďar Molnár Gergo (Honda) a Top-5 kompletuje Polák Sebastian Zielinski (Honda). Účastník závodu World-SSP s wild card na Masarykově okruhu Pierre Coppa (Yamaha) je na 8. místě.

Rakušan Gerold Gesslbauer jun. (Yamaha) vede «malé» stocky před Maďarem Alenem Gyorfim a Rakušanem Lukasem Walchhütterem. Němec Danny Raavad a český jezdec Josef Pončík (všichni Yamaha) uzavírají Top-5.

Nejslabší objemovou kubaturou šampionátu Alpe Adria jsou letos Supersporty300. Zde je na čele Jihoafričan Taric Van der Merwe (Yamaha), na místě druhém je ale český jezdec Lukáš Simon. Další Jihoafričan Aaron Lochoff Samuel je třetí, Portugalec Thomas Alon si drží čtvrtou pozici a pátý je Gyor Ballint z Maďarska. Až na sedmém místě je v Brně v WorldSSP300 s wild card startující Vojtěch Schwarz a za Slovákem Michalem Bulíkem je potom na 9. místě Alexandra Pelikánová (všichni s motocykly Yamaha), kterou jsme rovněž viděli v Brně s wild card při závodě mistrovství světa.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama