Reklama

Alpe Adria bude mít premiéru v Assenu

Druhým letošním jevištěm šampionátu Alpe Adria je nizozemský okruh «TT Assen Circuit», což je historická premiéra tohoto šampionátu na tomto kultovním motocyklovém okruhu, nazývaném také jako «The Cathedral of motorcycle racing», tedy «Katedrálou motocyklového závodění».

V nejslabší objemové kubatuře byl na Slovakia Ringu jasným protagonistou stabilní účastník šampionátu WorldSSP300 Oliver König, jezdící za tým ACCR Czech Talent Team. Ten vyhrál oba dva úvodní závody sezóny 2019 a s maximálním počtem bodů tento šampionát v kubatuře SSP300 také vede. Za druhým Maďarem Szamadem je na třetím místě nenápadný český mladík David Kubáň s motocyklem KTM, zatímco favorizovaný Vojtěch Schwarz - rovněž jezdící za tým ACCR Czech Talent Team - uzavírá Top-5, když před ním je ještě se slovenskou licencí jezdící další Čech Jiří Nespěšný. Ovšem aktuální stav bodové klasifikace ovlivnila především situace ve druhé slovenské jízdě, když dva rychlí Češi Vojtěch Schwarz a Miroslav Hřava se sestřelili navzájem...!

Pořadí v šampionátu Supersport 300: 1. Oliver König (CZE-Kawasaki) 50 bodů; 2. Mate Szamado (HUN-KTM) 33; 3. David Kubáň (CZE-KTM) 24; 4. Jiří Nespěšný (SVK-Kawasaki) 23; 5. Vojtěch Schwarz (CZE-Kawasaki) 20. A dále: 9. Miroslav Hřava (CZE-Kawasaki) 16.

Kubatura Superstock 600 je zatím zcela v režii zahraničních jezdců, nejlepší Čech Jiří Mrkývka na Slovakia Ringu havaroval a v závodě nestartoval. Uvidíme, jak si povede v Assenu, tento okruh už zná z dřívějška a tak by umístění v Top-5 mělo být minimálním reálným výsledkem, ovšem bude to pro něho letošní závodní premiéra. A určitě z českého pohledu budeme zvědavi na start jezdce jménem Pierre Coppa, ten se po úspěšně absolvovaných Hořicích vrací na závody na Automotodromech.

Pořadí v šampionátu Superstock 600: 1. Richard Bodis (HUN-Yamaha) 45 bodů; 2. Felix Nassi (FIN-Yamaha) 36; 3. Martin Vugrinec (CRO-Yamaha) 25; 4. Julian Trummer (AUT-Yamaha) 25; 5. Thomas Eder (GER-Yamaha) 23. A dále: 10. Milan Chalupa (CZE-Yamaha) 13

«Velké» stocky byly na Slovakia Ringu poznamenány vzájemnou havárií obou největších favoritů, tedy úřadujícího mistra Michala Filly a sesazeného krále této kubatury Michala Práška. A tak zatímco mladší z obou Michalů, tedy Prášek v Nizozemí startovat bude na 100%, tak loňský suverén Filla je stále ještě zraněn a v Assenu bude bohužel chybět. Ovšem velmi spolehlivě zatím jede další Čech Dominik Juda, který na sebe upozornil už vloni na mokrém Masarykově okruhu při závodě s «wild card» v ME-Superstock 1000.

Pořadí v šampionátu STK 1000: 1. Arnaud Friedrich (GER-BMW) 45 bodů; 2. Dominik Juda (CZE-BMW) 29; 3. Christofer Bergman (SWE-Yamaha) 25; 4. Kamil Krzemien (POL-Yamaha) 24; 5. Mate Laczko (HUN-Suzuki) 20. A dále: 7. Karel Pešek (CZE-Kawasaki) 19; 10. Michal Šembera (CZE-BMW) 14.

V královské kubatuře šampionátu Alpe Adria Superbike je jasně nejrychlejším ex-pilot Grand Prix Karel Hanika, musí se ale udržet v sedle, pak o jeho vítězství většinou nebývá pochyb. Ne vždy se mu ale podaří a této situace zatím využil zkušený Polák Pawel Szkopek a přijíždí do Nizozemí jako lídr šampionátu. A rovněž pravidelně do cíle dojíždějící Ondřej Ježek - zatím letos dvakrát druhý, je svým bezchybným výkonem rozhodně kandidátem na pódiová umístění v každém závodě.

Pořadí v šampionátu Superbike: 1. Pawel Szkopek (POL-Yamaha) 41 bodů, 2. Ondřej Ježek (CZE-BMW) 40; 3. Karel Hanika (CZE-BMW) 25; 4. Marek Szkopek (POL-Yamaha) 24; 5. Patryk Kosiniak (POL-Yamaha) 24.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama