Reklama

Alpe Adria 2017: První termíny jsou už známé!

Jak bylo předem oznámeno na Motoforum.cz, tak Alpe Adria Motorcycle Union (AAMU) oznámila ještě před koncem roku předběžný kalendář na rok 2017, i když s několika otazníky.

Když se Alpe Adria Motorcycle Union (AAMU) těsně před Vánočními svátky rozešla na zasedání v Opatiji s dosavadním promotérem «Slovakia Racing», tak se samozřejmě v zákulisí horečně pracovalo na novém termínovém kalendáři. Na jeho vypracování nezbývalo moc času, ale termín uveřejnit nový kalendář ještě před příchodem Nového roku se nakonec podařilo dodržet.

Jezdci a týmy se už mohou připravit na čtyři fixní termíny: Závodní víkend v Poznani (Polsko) má termín 25. až 27. května. Na bývalém okruhu Grand-Prix v Grobniku/Rijeka (Chorvatsko) se pojede dvakrát. Ještě před položením nového asfaltového povrchu se pojede první víkend v červenci v kubaturách Supersport300, 125SP/125GP/Moto3, Supersport/Moto2 a Superstock1000. Vyzkoušení nového povrchu prověří v polovině září všechny kubatury.

Pouze týden před závodem F1 se bude závodit na Red Bull Ringu. Probíhají jednání s okruhy Pannonia-Ring, Slovakia-Ring a Hungaro-Ring. A jedná se i s promotérem našeho Mostu.

Vše by mělo být jasné během prvního lednového týdne 2017.

Naopak: Agentura Slovakia Racing sice rovněž po rozchodu - to se stalo 17. prosince 2016 - se šampionátem Alpe Adria prohlásila, že v nejbližších hodinách představí vlastní závodní seriál: „Nový šampionát celkom podrobne predstavíme doslova v najbližších hodinách, zverejníme kalendár, štartovné a všetky dôležité informácie. Zachovajte nám priazeň, čoskoro štartujeme!“, ale do 30. prosince 2016 se ji to zatím nepodařilo.

Předběžný kalendář Alpe Adria Championship 2017

tba Pannonia-Ring (Maďarsko), všechny kubatury
25.-27.05. Poznaň (Polsko), všechny kubatury
tba Slovakiaring (Slovensko), všechny kubatury
01.-02.07. Grobnik (Chorvatsko), s výjimkou STK 600 a SBK
14.-16.07. Red Bull Ring (Rakousko), STK600 a SBK
tba Hungaro-Ring (Maďarsko), všechny kubatury
08.-10.09. Grobnik (Chorvatsko), všechny kubatury



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama