Reklama

Alex Marquez k Pramac Ducati?

Po hodně dlouhé době - naposledy před Le Mans vyhrál Alex Marquez v Motegi 15. října 2017 - dokázal 23-letý španělský jezdec opět vyhrát závod Grand Prix. A tak se nabízí otázka, mohl by mladší bratr mistra světa MotoGP Marca Marqueze postoupit do «premier class»?

Jeho manažer Emilio Alzamora (mistr světa 125-tek 1999 bez jediného vítězství v závodě Grand Prix), který ostatně je zodpovědný i za Alexova staršího bratra Marca, potvrdil pro italský web «GPOne.com»: „Ano, je to pravda. Jednáme s Pramacem“.

Dle Alexova staršího bratra Marca je nyní nejnovějším trendem strávit v Moto3 nebo Moto2 co nejméně času a co možná nejrychleji postoupit do MotoGP. A je přitom jedno, zda piloti v menších kubaturách získali titul mistra světa nebo nezískali.

Alex Marquez čekal na své vítězství ve Francii skoro dvě sezóny, od Motegi 2017 až po Le Mans 2019. Vloni sice stál celkem šestkrát na stupních vítězů, ale závod Grand Prix nevyhrál ani jeden.

Opravdu konstantní výsledky ovšem v prostřední kubatuře Moto2 mladší z bratrů Marquezových dosud nepředvedl. Jiní jeho vrstevníci byli silnější, takže třeba Francesco Bagnaia své místo v «premier class» našel okamžitě a to shodou okolností v týmu Pramac, do kterého by chtěl vstoupit právě Alex Marquez.

„Jistě, rovněž místo v satelitním týmu si musíš zasloužit“, říká na toto palčivé téma Emilio Alzamora a dodává: „Pro každého Rookieho je důležité, do MotoGP postoupit s dobrým týmem a to právě Pramac je“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama