Reklama

Alex Lowes v Silverstone a v Misanu místo Smithe!

Před týdnem v pondělí dostal Alex Lowes jako odměnu za vítězství při prestižním závodě 8h Suzuka možnost testovat motocykl královské kubatury MotoGP na Masarykově okruhu.

Nyní se mu naskytla příležitost jet nečekaně i dva závody této kubatury. Při tréninku na 8h v německém Oscherslebenu si na okruhu Motorsport Arena přivodil těžké zranění nohy pilot týmu Tech3 Yamaha Bradley Smith. Původně se dokonce hovořilo o zlomenině stehenní kosti, pak ale ´pouze´ o tržných zraněních.

Lowes svůj debut na motocyklu YZR-M1 při brněnském testu zakončil časem 1'59.558, když byl pilot týmu Pata Yamaha World Superbike z WorldSBK jen o sekundu pomalejší než Danilo Petrucci a o necelé dvě sekundy než Tito Rabat.

Zatímco Smith se z velké havárie zotavuje v nemocnici, tak v době závodů MotoGP v Silverstone a v Misanu nemá Lowes v seriálu WorldSBK žádné závazky, neboť další kolo tohoto seriálu se jede až 16./18. září na Lausitzringu.

Yamaha měla pochopitelně možnost nasadit do závodu svého testovacího pilota Katse Nakasugu, ale Lowes zná tyto dva okruhy rozhodně lépe než Japonec.

Alex Lowes letos vyhrál závod 8h v Suzuce se svým eventuálním budoucím týmovým kolegou Polem Espargarem, takže by měl spojence ve druhé straně garáže.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama