Reklama

Alex Hofmann: Chtěl si Andrea Iannone vylepšit svůj profil na Instagramu?

Sportovní budoucnost dopingového provinilce Andrea Iannoneho je nadále otevřená. 7. ledna by měla být uveřejněná zpráva, jak dopadl jeho vzorek «B».

Potom se rozhodne, jestli Iannone, jak bylo plánováno, bude smět 2020 pilotovat tovární motocykl Aprilia v sezóně MotoGP, nebo dostane od mezinárodní motocyklové federace trest. Expert ServusTV Alex Hofmann má k případu Iannoneho svůj vlastní názor:

„Musím se vždy při jakékoliv story o «Maniacovi» lehce pousmát. Ve své kariéře už zažil několik historek“, říká Hofmann ve svém zamyšlení na videu při hodnocení sezóny MotoGP 2019 pro «Motorsport-Total.com».

„Častokrát je u něho pocit, že je úplně mimo realitu a raději se ukazuje jako model. Samozřejmě, že dopingový trest je trpká záležitost, ale nikdo si nemůže být jistý, zda to vše nedělá pro vylepšení svého profilu na Instagramu, místo aby se snažil o zlepšení performance motocyklu“, je na pochybách Hofmann.

„Je to člověk, který se koncentruje na to, jak využít sociální média a který měl vždy svou přítelkyni k tomu, aby měl na instagramu více sledujících - to vše ukazuje, kterým směrem se ubírají jeho privátní zájmy. A to je také jeden z důvodů, proč nejsou Marc Marquez a Valentino Rossi také takoví“, nebojí se srovnávat bývalý pilot MotoGP.

V srpnu oslavil Iannone své 30. narozeniny. A pokud zkouška «B» nedopadne pro něho dobře, tak sezóna 2019 byla pravděpodobně pro něho tou poslední v kariéře: „Ze svého talentu dokázal vyzískat maximum. Měl velmi dobré smlouvy. Byl továrním pilotem u Suzuki, vyhrál závody Moto2 a s Ducati jeden závod MotoGP. Nikdo mu nemůže říci, že nebyl skvělým pilotem“, hodnotí «Maniaca»dále Hofmann.

„A tak se nabízí otázka, co ještě chtěl v životě dosáhnout. Zda je pro něho důležitější život vedle závodní dráhy, nebo to, co se odehrává na trati. Pokud je Iannone happy s tím, že se prezentuje na instagramu, tak to musíme akceptovat, ať už s tím souhlasíme, nebo ne.“, říká Hofmann.

„Pro Aprilii je to hrozná škoda. Téma doping v Itálii s italským Top-pilotem - to je hodně tvrdé. To si rozhodně nezasloužili“, komentuje vše závěrem Expert ServusTV Alex Hofmann.

Aprilia bude 2020 prezentovat kompletně nový motocykl. Očekává se, že to bude V4 dle vzoru Ducati nebo Honda. Premiéra nového motocyklu je plánovaná na test v Sepangu.

Italská motocyklová média jako třeba Corsedimoto.com píší, že pokud se nestane nějaký nečekaný zvrat v celém případě, tak se naskýtá velká šance v «premier class» pro Čecha Karla Abrahama, nebo pro Brita Bradleyho Smitha.

Zdroj: Motorsport-total.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama