Reklama

Alberto Puig týmovým manažerem Repsol Hondy

Bývalý mentor a manažér Daniho Pedrosy Alberto Puig bude 2018 pracovat ve funkci týmového principála závodní stáje Repsol-Honda. Tím převezme Puig jednu část úlohy, kterou zastával do svého odchodu Livio Suppo.

«Honda Racing Corporation s potěšením oznamuje, že Alberto Puig byl jmenován novým týmovým manažerem týmu Repsol Honda, a to počínaje prvním testem roku MotoGP v Malajsii na okruhu Sepang International Circuit, který se koná 28. - 30. ledna.», píše se ve společné TZ HRC a Repsol Hondy.

Po závodní kariéře v kubaturách 250 a 500 ccm, která zahrnovala kromě jiného i vítězství v závodě Grand Prix v kubatuře 500 ccm v roce 1994 se Puig stal jedním z nejuznávanějších manažerů v oblasti motocyklů. Jako zaměstnanec HRC působil v nejnovější roli jako ředitel seriálu Asia Talent Cup a British Talent Cup. Celkem je jeho život s továrnou Honda spojen už dlouhých 25 let.

Ve své nové pozici manažera týmu Repsol Honda bude Puig přímo podřízen generálnímu řediteli Honda Racing Corporation, generálnímu manažeru Race Operations, kterou vede Tetsuhiro Kuwata. On a technický manažer Takeo Yokoyama budou odpovědní za závodění v královské kubatuře MotoGP a dění v paddocku ze strany továrního týmu HRC Repsol Honda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama