Reklama

Alberto Puig stále mimo hru

Po komplikované operaci dolních končetin je týmový manažer Repsol Hondy stále mimo hru. Už dva závodní víkendy se manažer HRC nemohl kvůli zranění zúčastnit dění v Grand Prix, neboť trpí následky úrazu ze svého závodění v kubatuře 500 ccm.

Španěl Alberto Puig vyhrál v roce 1995 závod «premier class» na Hondě NSR 500 týmu Sito Ponse v Jerezu, a nyní se zotavuje z vážné operace. Co se tehdy vlastně stalo?

Alberto Puig tehdy krátce po svém jediném vítězství v «premier class» havaroval v červenci 1995 při tréninku na GP Le Mans v rychlosti 272 km/h. Jeho levá noha byla tak zraněna, že ji hrozila amputace, neboť z ní zůstala pouze kost a kůže. Po několika operacích se sice podařilo jeho levou dolní končetinu zachránit, ale za cenu toho, že do bérce byla transplantována kost z krávy!

Aktuálně 54-letý manažer HRC opakovaně bojuje s dlouhodobými následky těchto vážných zranění. Lékaři dělají vše pro to, aby noha zůstala životaschopná. Po druhém katarském závodě Grand Prix proto byly krevní cévy transplantovány ze zdravé pravé nohy do levé.

Puig chce být příští víkend v boxech v Le Mans, když lékaři mu nařídili přísný odpočinek alespoň pro Portimao a pro Jerez.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama