Reklama

Alan Bud Jackson zemřel na následky zranění

Ve čtvrtek večer havaroval Brit Alan «Bud» Jackson při tréninku Senior Classic TT na úseku Creg Ny Baa. Čtyřnásobný vítěz Manx-Grand-Prix pak v pátek podlehl v nemocnici svým zraněním.

Alan «Bud» Jackson patřil určitě k nejzkušenejším pilotům na 60 km dlouhém okruhu Snaefell Mountain Course. Žádný jiný motocyklový závodník neobjel kultovní okruh na Isle of Man tak často jako tento Brit. Poprvé zde závodil při Manx Grand Prix na Tourist Trophy v roce 1979. Tehdy skončil jako 34.

O 7 let později Junior Manx GP. Další vítězství následovala 1991, 1995 a 1998 v kubatuře Classic Lightweight, kromě toho skončil ještě 6x v Top-3.

Závodil také na klasické Tourist Trophy, 1990 obsadil v UltraLightweight 5. místo. Celkem dokončil Jackson 75 závodů závodů na TT a je tak historické tabulce v Top-5.

62-letý otec rodiny měl těžký pád a byl převezen do nemocnice v Douglasu kde následky zranění zemřel. Stal se tak letos už 6. obětí Road Racingu na britských ostrovech: Letos už zemřeli Dan Kneen a Adam Lyon při TT, James Cowton - Southern 100, William Dunlop - Skerries 100 a Fabrice Miguet - Ulster GP.

Naopak 36-letý Brit Steve Mercer, který těžce havaroval během tréninku na letošní Tourist Trophy, se po 12 týdnech boje o život pomalu uzdravuje. Zranění Mercera se událo v okamžiku, kdy kvůli smrtelné havárii Dana Kneena byl trénink přerušen a jezdci se vraceli v protisměru do prostoru startu a cíle. Srazil se ovšem s oficiálním autem pořadatelů...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama