Reklama

Aktuální startovní rošt MotoGP na sezónu 2017

Sezóna 2017 bude co se týká obsazení startovního roštu královské kubatury MotoGP hodně zajímavá, v některých továrních týmech totiž nezůstal ´kámen na kameni´, pouze Repsol Honda své dva piloty nevyměnila.

V mistrovském týmu Yamaha zůstal pouze Valentino Rossi, když mistr světa Jorge Lorenzo odešel k Ducati. A místo Lorenza přišel jeho mladší krajan Maverick Vinales

U Italů naopak skončil Andrea Iannone, který se upsal u Suzuki.

Ta vyměnila kompletní jezdecké složení, místo Vinalese a Aleixe Espargara zde budou v příští sezóně závodit Alex Rins a už jmenovaný Andrea Iannone.

Rovněž další italská továrna Aprilia se v roce 2017 představí s úplně novým jezdeckým složením: Místo Stefana Bradla a Alvara Bautisty budou v týmu Fausta Gresiniho závodit Sam Lowes a Aleix Espargaro.

Comeback bude slavit rakouská KTM, která pojede s dvojicí od satelitního týmu Tech3-Yamaha, tedy s Bradleyem Smithem a Polem Espargaro.

Naopak satelitní tým Yamahy manažera Herve Poncharala si zajistil služby Jonase Folgera z Moto2, jeho týmový kolega zatím nebyl oficiálně jmenován, měl by jím ale dle všech zákulisních informací být úřadující mistr světa Moto2 Johann Zarco.

Co se týká dalších satelitních týmů, tak zde je situace následující:

Pramac Ducati chce i nadále závodit se současnou dvojicí Ital Danilo Petrucci a Brit Scott Redding.

Avintia Ducati je spokojena s rychlostí Španěla Hectora Barbery (před Assenem je v Top-8 jako nejlépe umístění jezdec s motocyklem Ducati vůbec). Zda zůstane Francouz Loris Baz, je zatím nerozhodnuto.

Marc VDS Honda si ponechá Australana Jacka Millera, který má tříletou smlouvu přímo s HRC, místo Španěla Esteve Rabata by ale mohl přijít jezdec z WorldSBK Michael vd Mark z Nizozemí.

LCR Honda bude dle všech předpokladů pokračovat s charismatickým Britem Calem Crutchlowem.

Aspar Ducati sice zamýšlel vyměnit značku motocyklu za Aprilii, ale továrna z Borgo Panigale trvá na dodržení dvouleté smlouvy s Asparem. Jezdecké složení je hodně nejasné, měl by přijít zkušený Španěl Alvaro Bautista, kdo ale bude jeho týmovým kolegou je opravdu nečitelné. Ir Eugene Laverty snad míří do WorldSBK, Kolumbijec Yonny Hernandez sice nijak neoslňuje, ale je to jediný pilot v královské kubatuře MotoGP, který si své závodění kompletně platí a to je samozřejmě pro Aspara (jehož finanční možnosti od různých sponzorů jsou dle ´Radia Paddock´ v současné době omezené) hodně pádný argument.

Aktuální přehled týmů a podepsaných jezdců:

Movistar Yamaha
Valentino Rossi
Maverick Vinales

Ducati Corse
Jorge Lorenzo
Andrea Dovizioso

Repsol Honda
Dani Pedrosa
Marc Marquez

Suzuki Ecstar
Andrea Iannone
Alex Rins

Aprilia Racing
Sam Lowes
Aleix Espargaro

KTM
Bradley Smith
Pol Espargaro

Tech3 Yamaha
Jonas Folger
???



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama