Reklama

Aktuálně z týmu Pedercini

Těsně před Vánocemi bylo oznámeno, že státní zastupitelství v Římě obvinilo hlavního sponzora týmu Pedercini Kawasaki firmu «Global Solution».

Jde o souvislost s vyšetřováním telekomunikační společnosti, která zkrachovala 2016 a kde pracoval generální ředitel «Global Solution». Jeho činnost byla oficiálně zakázána. Na tuto skutečnost musel tým Pedercini Kawasaki reagovat a svůj sportovní program zredukovat.

2019 závodila tato italská rodinná stáj s jedním jezdcem v šampionátu WSBK a dvěma v kubatuře WSS.

Letos bylo v plánu jet ve třech kubaturách vždy se dvěma jezdci, to se ale určitě nestane. Jedno je jisté, plánovaná kooperace s Davidem Salomem v WorldSSP300 už byla zrušena. Jezdec Johan Gimbert (14) byl přetransferován do juniorského týmu Kawasaki GP Project. V prostřední kubatuře měli za Pederciniho závodit Ayrton Badovini a Kyle Smith, ti si nyní hledají nové angažmá.

Tradiční stáj Pedercini tak zřejmě přepne 2020 na «nouzový režim», což znamená že bude závodit pouze v královské kubatuře motocyklů, co nejvíce podobným těm sériovým. Jezdci by měli zůstat Jordi Torres a Lorenzo Savadori.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama