Reklama

Cardelus v MotoE za Avintii

Zatímco kalendář «FIM Enel MotoE World Cup» na sezónu 2020 je už jasný, tak se nám pomalu tvoří startovní rošt tohoto šampionátu. Jedno je třeba jisté, Sete Gibernau už rozhodně pokračovat nebude!

21-letý Xavier Cardelus z Andorry patří k finančně «nejzajímavějším» jezdcům startovního pole Grand Prix. Po 13 závodech s wild card v sezóně 2018 v MS-Moto2 (nejlépe na P17 ve Valencii) závodil 2019 ve stejné kubatuře jako stabilní jezdec za tým Angel Nieto (mimochodem v další sezóně 2020 se tento tým vrací k původnímu názvu «Aspar» Team), ovšem jelikož nezískal na své konto ani jeden bod (nejlépe dojel jako 18. v Assenu), tak ho na startovním roštu prostřední kubatury v sezóně 2020 neuvidíme, ačkoliv třeba vloni byl schopen za místo na gridu Moto2 zaplatit částku 1,5 milionu Euro.

Cardelus závodil 2017 v šampionátu MS-Supersport, 2015 v ME-Moto2 a nyní tedy začíná jeho nová závodní kapitola. Bude to v «FIM Enel MotoE World Cup» za tým Avintia Esponsrama Racing, kde jeho týmovým kolegou bude Brazilec Eric Granado. Ten ve finálovém závodě sezóny 2019 slavil s motocyklem Energica Ego Corsa vítězný double a potom testoval místo našeho Karla Abrahama motocykl Ducati GP18 kubatury MotoGP v Jerezu.

Podepsaní piloti MotoE 2020

Team Trentino Gresini: Matteo Ferrari – Alessandro Zaccone

LCR E-Team: Niccolo Canepa – Xavier Simeon

Intact GP: Dominique Aegerter

EG 0,0 Marc VDS: Mike Di Meglio

Avintia Esponsorama Racing: Eric Granado – Xavier Cardelús

Tech3 E-Racing: ?

Aspar Team: ? – ?

ONE Energy Racing: Bradley Smith?

OCTO Pramac MotoE: Josh Hook – Alex de Angelis

SIC58 Squadra Corse: ?

Join Contract Pons 40: ?

Ajo Motorsport MotoE: Niki Tuuli

Kalendář MotoE 2020:

03. května: Jerez/E

17. května: Le Mans/F

28. června: Assen/NL

16. srpna: Red Bull Ring/A

12. a 13. září: Misano/I (dva finálové závody)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama