Reklama

Aegerter v Brně místo Raffina

Švýcar Dominique Aegerter se vrací při Grand Prix nazpět do šampionátu Moto2. Lídr Moto-E převezme v týmu RW Racing motocykl NTS svého krajana Jesko Raffina.

Po deseti sezonách v Moto2 musel vzít Dominique Aegerter zavděk závoděním v Moto-E, kde jezdí za tým Dynavolt Intact a po dvou závodech v Jerezu vede 29-letý Švýcar tento šampionát s motocykly Energica Ego Corsa, když další pokračování šampionátu se koná až v září v Misanu.

Naopak pro jeho krajana Jesko Raffina začal nový start MS-Moto2 hodně špatně. Kvůli problémům s krevním oběhem musel pilot NTS vynechat před 10 dny Grand Prix Andalusie a bude chybět i v Brně. Trpí únavovým syndromem a přes několik absolvovaných testů není ještě vůbec jasné, jakým směrem se bude ubírat jeho další léčení.

Jako náhradník se tedy na Masarykově okruhu objeví v týmu RW Racing GP právě Aegerter. Týmový šéf hledal místo Raffina zkušeného náhradního jezdce a nyní ho našel.

Mimochodem: Před závoděním s motocyklem NTS (v Brně to bude jeho premiéra) závodil Aegerter ve své kariéře pilota Moto2 už na motocyklech Suter, Kalex, KTM a MV Agusta.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama