Reklama

ADAC Junior Cup: Lukáš Simon dvakrát stříbrný

Součástí závodního víkendu na okruhu Motorsport Arena Oschersleben byl i «ADAC Junior Cup powered by KTM», kterého se zúčastnili úspěšně i čeští teenageři.

Vítězný double slavil sice Lennox Lehmann (13, GER), ale český jezdec Lukáš Simon (14, CZE) mu byl hodně nepříjemným soupeřem. #119 Simon byl v první jízdě poražen o pouhých 0,115 sekundy a získal tak své první pódium v závodním seriálu ADAC Junior Cup powered by KTM. Třetí projel cílem Lennard Göttlich (14, GER), kdy o posledním místě na stupních vítězů rozhodla až cílová kamera. Top-6 dokompletovali ještě dva Češi Patrik Carda (15, CZE) a Jonáš Kocourek (12, CZE) a Dominik Blersch (20, GER).

Druhý závod byl předčasně ukončen, když v poslední zatáčce havarovali Dustin Schneider (13, GER) a Patrik Carda (15, CZE). Vyhrál opět Lehmann před Simonem, stupně vítězů dokompletoval další Němec Schneider, čtvrtý byl klasifikován Carda. Následovali jako pátý Dominik Blersch (20, GER) a dále Jonáš Kocourek (12, CZE), Justin Hänse (16, GER). Valentin Frühauf (15, GER), Yehor Didenko (14, UKR) a Markus Schormair (20, GER).

V celkovém pořadí vede s maximálním počtem bodů 100 zatím letos neporažený Lehmann, o druhé místo se dělí Lukáš Simon a Schneider (po 60 bodech), zatímco Dominik Blersch (57) a Carda (48) kompletují Top-5.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama