Reklama

Abraham ve Francii nebodoval

Stejně jako po německém závodě na Lausitzringu, tak i tentokrát shrnul francouzský závodní víkend na svém facebooku český jezdec v WorldSBK Karel Abraham.

„Shrnuti po Magny course. Musim priznat, ze trat je fakt zajimava a dost se mi libi. Co se tyce bezpecnosti teda nic moc, ale jinak fakt dobry. Patecni treninky byly docela dobry i kdyz jsme meli nekolik problemu. Prvni z nich byl, ze z vyjezdu se motorka stavela strasne na zadni a nedalo se s tim nic delat, jen ubrat. Druhy z nich bylo to, ze na vyjezdech se motorka strasne vlnila. Neprijemny na tom bylo, ze na vyjezdu z 8. zatacky to casto (pravdepodobne) rozhodilo desticky a do 11. zatacky to tak dost casto moc nebrzdilo, nekdy dokonce vubec. Bylo mi receno, ze je to spatnym pridavanim plynu. Zajimavy, ze to delalo i na petku a sestku na zadni rovince v mirne prave zatacce…

V sobotu prselo a musim rict, ze me to dost bavilo. Motorka teda nefungovala nic moc, hlavne co se tyce elektroniky - zvedala se strasne na zadni a nebo naopak absolutne chybel vykon. Na kvalifikaci bych videl asi jako nejpozitivnejsi vec, ze uz ma tym Milwaukee skoro vybrany vzhled obleceni na pristi rok. Jak jsem prisel do boxu, tak to tam zacal muj sef inzenyr resit a jeste jak jsem vyjizdel, tak si tam neco kreslili. Nicmene praci asi uspesne dokoncili nez byl konec kvaldy.

Sobotni zavod byl vazne divokej. Zacali jsme na mokrym, jedinej Josh zvolil slicky, coz bylo dost odvazny, ale ne uplne spatny. Nejlepsi volba byly rozhodne intermediate. Na mokrych jsem jel jaks taks, zavodili jsme spolu s Reiterbergerem a Torresem. Chvili jsme jeli i s Daviesem, ale ten zacal hodne zrychlovat jak trat osychala. Asi jsme nezvolili nejlepsi cas na prezuti a po vyjezdu u boxu jsem byl hned za Torresem a Reiterbergerem. Zavod jsem dojel za bodama. Par jezdcu dojelo i s mokryma, ale tezko rict co bylo nejlepsi.

V nedeli jsme odstartovali docela dobre, ale bohuzel hned v prvnim kole to do me zezadu poslal Scassa a hodne jsem tak kratkym vyjezdem do kacirku ztratil. Dohnal jsem dve skupinky pred sebou a v jednu chvili jsem i dojizdel skupinku 15-13, ale uz jsem to proste nestihal, navic me doprovazely patecni problemy s brzdou a vlnenim motorky, takze to dopadlo az na 16. misto...“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama