Reklama

Abraham: Byl jsem trochu nervózní

Poprvé ve své kariéře - 160 závodů Grand Prix - vyrazí Karel Abraham do závodu z první řady startovního roštu a to ještě v MotoGP, když s 2 roky starou Ducati GP15 obsadil v Qualifying senzačně druhé místo.

O největší překvapení Qualifying MotoGP se v Argentině postaral Karel Abraham na dva roky starém motocyklu Ducati GP15, když pro tým Aspar získal druhé místo na gridu, pouze mistr světa a Pole-Setter Marc Márquez byl o 0,763 sec rychlejší než Abraham.

Po hodně těžké sezóně v MS-Superbike 2016 se může Abraham těšit z velmi úspěšného comebacku v MotoGP. V Qualifying pro GP Argentiny byl nejlepším pilotem Ducati: „Ano, to je pravda, sezóna sice teprve začala, ale Katar byl pro mě hodně důležitý, zde jsem dojel do cíle a ještě bodoval. Prostě to funguje“.

„Argentina byla vždy moje zamilovaná trať, opravdu si užívám zde jezdit. Uvidíme, co se stane v neděli. V každé Session jsme pracovali hodně intenzivně, podařilo se nám vždy něco zlepšit v nastavení, a vyzkoušeli jsme různé pneumatiky. Všechno fungovalo, byl jsem stále rychlejší a rychlejší. V pátek jsem skončil na 5. a potom na 3. místě, ovšem v sobotu jsem byl trochu nervózní, bylo to totiž poprvé, co jsem jel s Ducati a s pneumatikami Michelin na mokru a nevěděl jsem, co mohu očekávat“.

„Ovšem v FP4 to bylo opravdu dobré, ačkoliv jsem jel pouze na jeden výjezd z boxu a to na 7 kol. V Qualifying to nebylo všude 100% mokré, jiní jezdci to zkoušeli se slicky. Na to ale bylo příliš brzy. Ovšem trať už usychala. Jel jsem úplně nadoraz, co to šlo. Při posledním Runu jsem byl těsně za Marcem [Márquez] a tak jsem si myslel: ´Proč ne, zkusím to´. Jel jsem opravdu nadoraz a fungovalo to. Jsem hrozně rád, že jsem získal tuto pozici“.

„Před startem do sezóny jsem s tím rozhodně nepočítal, že bych hned ve druhém závodě odstartoval z první řady startovního roštu. Především po posledních sezónách, tedy po dvou posledních letech, kdy jsme zažili tolik problémů s týmem a s motocyklem. Ale nyní se cítím v týmu Aspar opravdu velkolepě. Odvádějí skvělý job a motocykl je opravdu výborný. Pojedu nadoraz, abych získal co nejlepší umístění“, slíbil 27-letý Brňák před nedělním startem.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama