Reklama

8h Oschersleben: Yamaha nebyla k poražení, Hanikovci až 16.

Oba týmy Yamahy bojovaly na 8-hodinovce o vítězství pouze mezi sebou, takže konečné pořadí nikoho nepřekvapilo. Vyhrál tým GMT94 Yamaha, druhý skončil YART a stupně vítězů doplnil slovenský Maco Racing.

O vítězi se rozhodovalo až v poslední hodině, šance na prvenství měly týmy GMT94 Yamaha (David Checa, Niccolo Canepa, Mike di Meglio) a Yamaha Austria (Broc Parkes, Marvin Fritz a Kohta Nozane), stejně jako ve Francii na 24-hodinovce Le Mans byli úspěšnější Francouzi.

Ti tedy dokázali vyhrát stejně jako vloni, kdy se tým GMT94 Yamaha stal vícemistry světa. Ačkoliv musela jmenovaná trojice absolvovat trest Stop-and-Go-Strafe – při tankování zapomněli vypnout světlo, tak na cestě k obhájení prvenství je to nezastavilo.

V boji o poslední volné pódiové umístění se odehrával dramatický souboj mezi týmy Bolliger Switzerland (Horst Saiger, Roman Stamm, Michael Savary) a Maco Racing (Gregory Junod, Marko Jerman, Anthony Dos Santos), po 8 hodinách se smáli závodníci slovenského týmu. neboť Roman Stamm musel 7 minut před koncem zajet ještě do boxu dotankovat a tak Slováci zariskovali a s úplně prázdnou nádrží byli odmávnuti v cíli jako třetí.

F.C.C. TSR Honda dokompletovala Top-5, když už sice jezdila na třetím místě, ale poslední zatsávka se překvapivě dlouho protáhla, a tak favorizovaná trojice Gregg Black, Damian Cudlin a Josh Hook se propadla dozadu.

Boj o nejlepší tým kubatury Superstock se odehrával mezi Moto AIN CRT (Hugo Clere, Alexis Masbou a Robin Mulhauser) a Voelpker NRT48 Schubert-Motors (Stefan Kerschbaumer, Jan Bühn, Lucy Glöckner), a ještě Yamaha Viltais Experience (Bastien Mackels, Florian Alt, Axel Maurin). Nakonec bylo pořadí v cíli Moto AIN CRT, Voelpker NRT48 Schubert-Motors a Yamaha Viltais Experience.

Úřadující mistři světa Suzuki Endurance pohřbili své šance na vítězství už v 4. kole, neboť Vincent Philippe měl crash, on a jeho týmoví kolegové se sice snažili, ale pro trojici Vincent Philippe, Etienne Masson a Alex Cudlin to znamenalo až 9. místo, uhájili ale pozici lídra v tabulce MS-EWC.

Český tým EKO IVRacing BMW CSEU s Karlem Hanikou jezdil na 6. pozici, ale Hanikův týmový kolega Julian Mayer měl v T2 crash, a ačkoliv rakouský superbikový šampion zůstal nezraněn, tak naděje na umístění v Top-10 se pochopitelně rozplynuly, neboť motocykl musel být nejdříve v boxu důkladně opraven a tak nakonec se trojice Hanika, Meyer a Choy umístila na 16. místě se ztrátou 15 kol.

Stav MS-EWC (po 3 z 5 závodů): 1. Suzuki Endurance, 107 bodů. 2. GMT94 Yamaha, 106. 3. SRC Kawasaki, 93. 4. Yamaha Austria, 91. 5. F.C.C. TSR Honda, 85. 6. Maco Racing, 79. 7. Moto AIN CRT, 64.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama