Reklama

8 Hours Suzuka definitivně zrušena

Od roku 1978 se pravidelně jezdí 8-hodinový závod v Suzuce a především pro japonské továrny a fanoušky se stal doslova kultovní tradicí. Letos se poprvé nepojede, neboť japonská vláda hodně zpřísnila podmínky, za jakých se dá do země «Vycházejícího slunce» přicestovat.

To ale neznamená, že se šampionát EWC 2019/2020 nedokončí. Jezdce nyní čekají dvě francouzské vytrvalostní klasiky, «24 Heures Motos Le Mans» a «Bol d’Or».

Přesně 259 dní trvá přestávka mezi zatím posledním závodem v Sepangu a nyní tím francouzským v Le Mans. Za tu dobu se pochopitelně událo několik podstatných věcí, které je potřeba si připomenout:

V týmu Suzuki SERT došlo nejen k výměně manažera, když kormidla se po Dominiqueovi Meliandovi chopil Damien Saulnier, ale také ke změně jezdce. Vincenta Philippeho (desetinásobný mistr světa) nahradil ex-pilot MotoGP Xavier Simeon ze stáje VRD Igol. A druhá změna je potěšující z našeho pohledu - Karel Hanika se díky svým skvělým výkonům stal stabilním pilotem týmu YART Yamaha, kde nahradil Broca Parkese.

Při «24 Heures Motos Le Mans» bude na startu celkem 43 týmů zastupujících motocykly celkem 8 různých značek. Z těch 35 přihlášených do celého seriálu EWC 2019/2020 jich ale 6 bude chybět: JEG Suzuki, Tecmas BMW, MotoTech, Pitlane Endurance, Hertrampf Racing a AvioBike.

Nečekaná zpráva pak zasáhla celkem 14 permanentních týmů, kdy dodavatel pneumatik Pirelli nečekaně tento závodní seriál opustil. Týkalo se to především favorizované stáje Kawasaki SRC, ta ale hned našla náhradu a pojede na Michelinu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama