Reklama

52. ročník Macau Motorcycle Grand Prix 2018 i s Červeným

28 pilotů se přihlásilo na 52. ročník Macau Motorcycle Grand Prix na okruhu Guia Circuit ve dnech 15. až 17. listopadu 2018. I letos bude na startu český zástupce: Nejlepší současný jezdec Road Racingu Marek Červený.

Vraťme se několika řádky k loňskému tragickému závodu: Vítězem 51. ročníku Macau Motorcycle Grand Prix byl v předčasně ukončeném závodu vyhlášen Glenn Irwin (Ducati), kterého na stupních vítězů doplnili protagonista 2015 a 2016 Peter Hickman 8-násobný vítěz Michael Rutter.

Hned po startu převzal vedení v závodě Peter Hickman před Polesetterem Glennem Irwinem. Následovali Martin Jessopp, Conor Cummins, Michael Rutter - tomu se start vůbec vůbec nepodařil - David a Gary Johnsonové. Ovšem už v prvním kole se probojoval Irwin do čela závodu plánovaného na 12 kol.

Za Irwinem, ten si brzy vybojoval náskok přes jednu sekundu na Hickmana, se dostal na třetí místo Cummins, a v dalším kole předjel Jessoppa osminásobný vítěz Macau Rutter.

Irwin před Hickmanem a Rutterem bylo pořadí v poločase závodu. A zatímco špička se dostala na cílovou rovinku, tak uprostřed startovního pole se stal bohužel tragický incident, který se postaral o předčasné ukončení závodu.

Brit Daniel Hegarty, který do závodu vystartoval z 15. pozice, havaroval ve sjezdu k úseku Fischermen’s Bend. 31-letý jezdec s motocyklem Honda, který vloni při své premiéře na okruhu Guia Circuit obsadil 16. místo, zůstal ležet na trati a svému zranění podlehl na cestě do nemocnice Conde S. Januario v Macau. Ve stejném úseku havaroval rovněž smrtelně před 6 lety Portugalec Luis Carreira.

Závod už nebyl znovu odstartován a výsledek závodu byl stanoven po průjezdu 5. kolem: Stal se jím Glenn Irwin (Ducati), druhý skončil obhájce titulu Hickman a třetí Rutter, Top-6 dokompletovali Martin Jessopp (BMW), Conor Cummins (Honda) a Gary Johnson (BMW). Ze dvou Čechů byl Marek Červený klasifikován na 16. místě, Rookie na této neobvyklé trati Petr Bičistě skončil 20.

Ale vraťme se k ročníku letošnímu, tedy co nás čeká: Chybět bude loňský vítěz Glenn Irwin, naopak se ale zúčastní po svém těžkém zranění z tréninku na North West 200 v loňském roce John McGuinness.

26-letá Nizozemka Nadieh Schoots mohla být první ženou v historii, která by se zúčastnila Macau Motorcycle Grand Prix, bohužel je ale zraněná a tak svou účast musela odříci.

Macau Motorcycle Grand Prix 2018 - startovní listina

4 - John McGuinness (Tak Chun Group by PBM/Ducati)
7 - Gary Johnson (Briggs Equipment Kawasaki/ZX10RR)
8 - Michael Rutter (Aspire-Ho by Bathams Racing/Honda)
9 - Craig Neve (CN-Racing/BMW)
14 - André Pires (FastBike/Beauty Machines/Yamaha)
20 - David Johnson (PR-Racing/BMW)
22 - Paul Jordan (Dafabet Devitt Racing/Kawasaki)
26 - Didier Grams (G&G Motorsport by BMW Motorrad)
34 - Ben Wylie (Bimota Racing/Amore Moto/Bimota)
38 - Erno Kostamo (Markka Racing by Penz13/BMW)
40 - Martin Jessopp (Tak Chun Group by PBM/Ducati)
44 - Rob Hodgson (JGH Racing/BMW)
45 - Marek Červený (Wepol Racing by Penz13/BMW)
49 - Raul Torras (Torras Racing by Martimotos/Yamaha)
50 - Horst Saiger (Team Saiger-Racing/Yamaha)
54 - Steve Heneghan (Reactive Parts.com/Ducati)
55 - Andrew Dudgeon (VRS Racing/BMW)
62 - Sam West (PRL/OHA Motorsport/BMW)
65 - Michael Sweeney (Martin Jones Racing/BMW)
67 - Dominic Herbertson (Dafabet Devitt Racing/Kawasaki)
71 - Davy Morgan (DM71/BMW)
74 - Davey Todd (Pura Globe Racing Oil by Penz13/BMW)
77 - Phillip Crowe (Handtrans JCR Racing/BMW)
82 - Derek SHeils (MGM by Penz.13/BMW)
88 - Peter Hickman (Aspire-Ho by Bathams Racing/BMW)
99 - Danny Webb (MGM by Penz13/BMW)
104 - Daley Mathison (Wepol Racing by Penz13/BMW)
182 - Xavier Denis – (PerformanX Racing/BMW)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama