Reklama

5 závodů Grand Prix je pro Dirka Geigera hodně blízko

Tým PrüstelGP-KTM hledá nějakého jezdce pro prvních pět závodů MS-Moto3 na sezónu 2020. Největší šance má Dirk Geiger (17), pokud sežene potřebné sponzorské peníze včas.

Nováček týmu Barry Baltus z Belgie bude moci závodit v mistrovství světa teprve po páté Grand Prix 2020, neboť potřebného minimálního věku 16 let dosáhne teprve 3. května 2020 a to až po Jerezu.

Prvních 5 Grand Prix v Doha, Buriramu, Austinu, Termas de Río Hondo a Jerez by mohl jet za německý tým Dirk Geiger (17 let). Ten letos mohl jet s wild card Grand Prix Německa na Sachsenringu za Kiefer Racing (23.) a byla to jeho premiéra ve světovém šampionátu.

Manažer Peter Bales, jinak se stará i o Lukase Tulovice, nyní shání potřebné peníze, které tým Prüstel GP za start v těchto 5 závodech Grand Prix vyžaduje.

Cílem je, aby Dirk Geiger po absolvování prvních 5 závodů Grand Prix pokračoval plynule v šampionátu CEV-Repsol, tedy v juniorském mistrovství světa.

Pouze v několika málo dnech se podařilo Balesovi dát dohromady už polovinu potřebných peněz, a tak se zdá, že 17-letý Dirk Geiger je na nejlepší cestě tuto vizi uskutečnit.

Samozřejmě, že stejný dlouhodobý zájem do příštích sezón má i tým Prüstel GP, v německém týmu by konečně jezdil mladý německý jezdec.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama