Reklama

43. narozeniny oslavila Maria Costello na TT

Skvělým umístěním na Tourist Trophy oslavila Maria Costello své 43. narozeniny. V předvečer svých narozenin dokončila britská závodnice závod Bennetts Lightweight v Top-12, když prohrála s českým jezdcem Michalem Dokoupilem o pouhých 65/100 sekundy.

Pro 43letou rodačku z britského Northamptonu to ale nebyl její první start na Isle of Man, ba naopak, ale rozhodně ten nejúspěšnější. Vloni se ve stejné kubatuře umístila na P17, v roce 2014 skončila opět v Lightweight jako 25.

V roce 2013 závodila v kubatuře Supersport a samozřejmě ve své oblíbené třídě Lightweight. Ovšem troufla si i na královské Superbike.

Celkem má na své kontě 24 startů v Tourist Trophy, kromě toho 7 startů v CTT a 20 startů v MGP, když poprvé se na Isle of Man objevila na startovním roštu v sezóně 1996 (MGP), o 5 let později následoval první start na Tourist Trophy.

V současné době tak na světové úrovni jezdí dvě Marie: Španělka Herrera v MS-Moto3 a Britka Costello na Tourist Trophy. A obě dvě Amazonky o sobě hodně hlasitě dávají vědět, ostatně by o tom mohl vyprávět třeba právě Čech Dokoupil, který se před Costello dostal až v závěrečných 60 kilometrech středečního závodu a to ještě o pouhých 65/100 sekundy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama