Reklama

39. vítězné Pole Position pro Toma Sykese, 21. Ježek

Tom Sykes (Kawasaki) si novým rekordem okruhu vyjel v Donington Parku Pole-Position a bylo to jeho už 39. vítězství v boji o nejlepší pozici na startovním roštu. Ondřej Ježek obsadil 21. místo a to znamenalo 7. řadu startovního roštu.

Nejdříve se ale bojovalo v SP1 o dvě volná postupová místa: Získali je Laverty a Forés, za nimi se umístili Torres, Krummenacher, De Angelis, Dixon a teprve na P7 Stefan Bradl – pouze P17 na startovním roštu pro jediného zástupce Hondy v šampionátu WorldSBK.

Dvojice Laverty a Forés tak doplnila Top-10 ze včerejška: Rea, Sykes, Haslam, Melandri, Davies, Lowes, van der Mark, Savadori, Camier a Mercado.

Tom Sykes ukázal v Superpole 2, že je na tomto britském okruhu jen těžko k poražení, když zajel časem 1:26,641 min nový rekord okruhu, Za ním skončil na místě druhém lídr šampionátu Jonathan Rea a prví řadu roštu doplní ještě Chaz Davies. Následovali Alex Lowes, Marco Melandri, Eugene Laverty a Javier Forés. Leon Haslam skončil 8., když měl ve svém posledním kole crash.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama