Reklama

24hodin Le Mans: Se dvěma Čechy Peškem a Fillou

Ve startovní listině 39. ročníku 24hodinovky v Le Mans jsou i dva čeští zástupci, ex-vítěz GP Lukáš Pešek a Michal Filla, zatímco avizovaný Petr Bičiště v ní nefiguruje ani jako náhradník.

Ve startovní listině pro letošní vytrvaleckou klasiku najdeme s číslem #13 „Team Penz13.com BMW Motorrad“ v sestavě Mathieu Gines, Kenny Foray a Lukáš Pešek.

S číslem #52 pojede český tým BMW Motorrad CEEU v sestavě Roland Resch, Michal Filla a Janez Prosenik (náhradník Martin Choy).

Na tradiční motocyklové výstavě „SachsenKrad“ v Drážďanech byl v polovině ledna představen motocyklový tým „GERT56 by rs speedbikes“ z Pirny, který se zúčastní MS-Endurance 2016. Mezi čtyřmi jezdci byl i Čech Petr „Kimura“ Bičiště, ovšem do sestavy pro závod 24 hodin Le Mans se nevešel ani jako náhradník. Motocykl BMW S 1000 RR konfigurace superstock s číslem #56 budou ve Francii střídavě pilotovat pouze tři Němci, Rico Löwe, Sasha Hommel a Didier Grams. Přitom ještě při prezentaci týmu v Drážďanech říkal týmový manažer „GERT56 by rs speedbikes“ Karsten Wolf: „Máme čtyři jezdce, kteří jsou dostatečně rychlí na to, aby zajížděli dobré výsledky. Jelikož domácí průmysl nemá moc zájem o náš sport, tak jsme svůj zájem obrátili k sousedům. V dalších dvou letech bude hlavní sponzor z České republiky“.

Co se týká favorizovaných týmů ve startovní listině, tak se musíme zmínit minimálně o těchto sestavách. Obhájcem loňského vítězství je tým Suzuki Endurance okolo legendárního manažera Dominiqueho Mélianda v sestavě Philippe Vincent, Anthony Delhalle a Etienne Masson.

Team Yamaha Austria Racing nahlásil tyto tři piloty: Broc Parkes (Austrálie), Ivan Silva (Španělsko) a Němec Max Neukirchner. Čtvrtý jezdec týmu Sheridan Morais bude tentokrát chybět, neboť bude ve stejný termín závodit v americkém šampionátu.

Mnohonásobný vítěz Le-Mans, tým SRC Kawasaki, nastoupí s touto trojicí: Gregory Leblanc, Matthieu Lagrive a Fabien Foret.

Tým GMT94 Yamaha zcela změnil svou sestavu, ta má nyní toto složení: David Checa, Louis Rossi a Niccolo Canepa.

Tři Francouze má ve svém středu tým Honda Endurance a jmenují se: Julian Da Costa, Sébastien Gimbert a Freddy Foray, to je tedy trio okolo týmového bosse Neila Tuxwortha.

Bolliger Team Switzerland pojede v následující sestavě: Horst Saiger, Roman Stamm a Michael Savary.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama