Komentáře k článku 18 potrestaných jezdců v Moto3 zpět na článek →

  • Nepřihlášený ! Neděle 18.října 2020, 10:59

    Bosso, ví se jaká jsou pravidla pro tyto tresty a proč někteří jezdci mají trest na začátku FP, jiní na konci FP, jedni v FP2 a druzí v FP3?

    Je nekde popsano co ma jezdec delat kdyz nekdo 15 jezdcu pred nim jako McPhee blokuje celou skupinu jezdcu kteri kvuli nemu taky zpomali?
    Neni to omlouvani Filipa, ten stejne jako ostatni hleda na tom idiotskym aragonu slipstream stejne jako ostatni (tohle je snad jedina trat kde to MotoGP motorka vyuzije jako Moto3 strep, vrcholne dilo Hermana Tilkeho!).
    Problem je v tom ze kdyz prvni zpomali tak jak McPhee a zacne se to za nim stosovat tak ti co jeli na konci teto skupiny mezi nimiz byl i #12 maji delat co?
    Ti pred nim se pri zpomaleni roztahli na celou sirku trati v nekolika zatackach. Mezi nimi se v plne rychlosti proplitat by byla sebevrazda a skoncilo by to velice spatne.
    IMHO McPhee mel dostat exemplarni trest (ne jen long-lap behem zavodu bez uvedeni do jakeho kola to musi splnit, kdy si nejprve najede naskok aby ho pak long-lap nestal umisteni, diky profilu trati).
    Pak by si to ostatni rozmysleli, kvuli tomuto chovani kdy si jezdci hledaji slipstream zavedli Q1 a Q2 po 15 minutach namisto puvodni Q na 40-45 minut.
    Nakonec to dopadne tak ze kazdej dostane v kvalifikaci cas na 1 merene kolo a budou je poustet na trat v minutovych intervalech aby se jezdci nepotkali. Neco jako je v MotoE...

    Reagovat
  • Nepřihlášený Neděle 18.října 2020, 11:18

    Ty různé tresty jsou podle toho, jestli je to první provinění tohoto druhu, nebo jestli měl jezdec stejné provinění v sezóně v minulosti. Filip je takto již trestán po čtvrté, proto má 25 minut v FP3, minule měl za třetí provinění 15 min.v FP3. Ale jinak souhlasím, mohl se zpomalit ne svou vinou, ale že neměl jinou možnost z důvodu ucpané dráhy jinými jezdci.

    Reagovat
Přidat komentář:


Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama